Az Apple társalapítója az NHH-konferencián

Kovács Attila, 2007. november 27. 16:15

Az Nemzeti Hírközlési Hatóság "Is it the right time?" mottóval ma megrendezett nemzetközi konferenciájának egyik illusztris vendégelőadója volt Steve Wozniak, az Apple Computer cég társalapítója.

A Magyarországon életében először járó világhírű szakember a konferencián "A digitális konvergencia és az új technológiák hatása a piacra" címmel tartott előadást, majd az ebédszünetben rövid sajtótájékoztatót tartott, amelyen az újságírók kérdéseire válaszolt. Néhány megállapítása:
 

 
Steve Wozniakról érdemes tudni, hogy az Apple első generációs termékeinek kialakításával meghatározó szerepet játszott a számítógépes szektor formálásában. Az Apple I és II hatással volt a népszerű Macintoshra is. A volt világhírű számítógép-fejlesztő szakember az idők folyamán rangos kitüntetéseket kapott. Teljesítménye elismeréséül az Amerikai Egyesült Államok elnöke 1985-ben a National Medal of Technology díjat adományozta. 2000-ben megkapta a Heinz Award for Technology, the Economy and Employment díjat az első személyi számítógép önálló megtervezéséért.