Felsővezetők új pozícióban a Xeroxnál

forrás Prim Online, 2007. november 28. 12:10

A Xerox Magyarország Kft. két új felsővezetőt nevezett ki idén ősszel. Elődjeik nemzetközi szinten folytatják pályafutásukat a Xeroxnál.

2007. október 1-jétől Hulényi Bence (33) a Xerox Magyarország Kft. regionális szervizigazgatója. Az új felsővezető feladata többek között a Xerox kiterjedt szervízhálózatának működtetése Magyarországon, Horvátországban és Szlovéniában egyaránt.  A közgazdász és logisztikai végzettséggel rendelkező szakember ezt megelőzően a Whirlpool Magyarország Kft. szervizmenedzsereként dolgozott. Kinevezésével Kötél Bélát (37) váltja, aki a 8 országot átfogó CIT régió (Magyarország, Szlovénia, Cseh Köztársaság, Lengyelország, Szlovákia, Horvátország, Törökország, Izrael) üzlet- és folyamatfejlesztésért (Lean Six Sigma) felelős vezetőjeként folytatja pályafutását. A villamos üzemmérnök végzettségű szakember 1994 óta dolgozik a Xerox Magyarország Kft.-nél. 

A Xerox egyúttal személyváltozást jelent be a következő üzletágvezetői pozíció tekintetében is: 2007. november 1-jétől  Kányi Tamás (31) a Xerox Magyarország Kft. irodatechnikai üzletágának regionális (Magyarországon kívül Horvátországra és Szlovéniára kiterjedő) kereskedelmi igazgatója. Az új felsővezető legfőbb feladatának tekinti, hogy olyan üzleti modellt és partnerstratégiát valósítson meg, amellyel a Xerox a márkakereskedőkkel együttműködve hosszút távon is megőrzi meghatározó piaci szerepét a közép- és nagy teljesítményű irodatechnikai dokumentumkezelő berendezések piacán. Kányi Tamás 2003-ban csatlakozott a Xeroxhoz, ezt megelőzően a cég márkakereskedői partnerhálózatának vezetője volt. Felsővezetői pozícióba történő kinevezésével Novák Miklóst (44) váltja, aki a Xerox szlovén leányvállalatának ügyvezető igazgatójaként folytatja pályafutását.