Nemzetközi elismerés a Magyar Telekomnak

forrás Prim Online, 2007. november 28. 16:00

Az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete (ILO) 2007. november 26-án "A Sokszínű és Befogadó Munkahely Best Practice Vállalati Nagykövete" elismerésben részesítette a Magyar Telekomot a munkahelyi esélyegyenlőség terén kifejtett tevékenységéért.

Az ILO a magyarországi vállalatok - köztük a Magyar Telekom - jó példáit "A befogadó és sokszínű munkahelyért - Jó példák a magyarországi vállalatoktól” című kiadványban gyűjtötte össze és tette közzé. A kiadvány bemutatásával és az elismerés átvételével egyidejűleg a Magyar Telekom aláírásával csatlakozott a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) által kezdeményezett „Kódex a szervezeti sokszínűségről és befogadásról” irányelvgyűjteményhez, ezzel is kifejezve elkötelezettségét az etikai normák betartása mellett. Az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezetének (ILO) regionális irodája 2007. tavaszán az "Egyenlő esélyek mindenki számára európai év" keretében felhívással fordult a vállalatokhoz a sokszínű munkahely megteremtésében eddig szerzett, jó gyakorlatuk megosztására, hogy felhívja az üzleti világ figyelmét a befogadó munkahely fontosságára.

"A befogadó és sokszínű munkahelyért - Jó példák a magyarországi vállalatoktól” című ILO-kiadványba 9 vállalat 32 sokszínűségi és esélyegyenlőségi kezdeményezése került be. A Magyar Telekom 8 programmal szerepel benne. A kiadvány információt nyújt arról, hogy a Magyarországon működő vállalatok hol tartanak a befogadó és sokszínű munkahely kialakításában, továbbá hasznos ötleteket, gyakorlati megoldásokat kínál minden olyan vállalatnak, amelynek fontos a befogadó és a sokszínű munkahely kialakítása és az ehhez kapcsolódó előnyök kiaknázása.

A Magyar Telekom az alábbi sokszínűségi és esélyegyenlőségi programokat, akciókat tárta a nyilvánosság elé, azzal a céllal, hogy ezek a kezdeményezések más magyarországi nagyvállalatoknál is követőkre találjanak.