Konferencia a digitális esélyegyenlőségről

forrás Prim Online, 2007. november 28. 16:17

2007. december 7-én Digitális Esélyegyenlőség címmel nagyszabású konferenciát tart az információs társadalom sokféle aspektusáról a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság.

A Digitális Esélyegyenlőség (DE!) konferencia a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság által indított, azonos címet viselő országos programsorozat idei évzáró-értékelő rendezvénye.

A konferenciát Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének fővédnökségével 2007. december 7-én az Aranytíz Művelődési Központban a témakör jeles szakértőinek közreműködésével tartják. Az elhangzó előadások széles ívű áttekintést adnak az információs társadalom aktuális helyzetéről, technológiai, szociális, lélektani és életviteli folyamatairól, és vázolják a lehetséges kitörési pontokat is. Helyzetértékelésükben az előadók beszámolnak az országos DE! program már zajló projektjeiről is, köztük az egynapos e-ügyintézés képzés országossá tételéről; az életvitelt segítő eszközök beágyazott rendszerekre alapozott nemzetközi kutatás-fejlesztési és népszerűsítési projektjéről; az ECDL program, illetve több, az időskorúak, fogyatékkal élők és szociálisan hátrányos helyzetűek felzárkóztatását célzó programról is.

A konferencia ingyenes, a részvétel azonban regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni lehet online, vagy a letölthető jelentkezési lap segítségével.