Intelligens védelem Linuxra az ESET-től

forrás Prim Online, 2007. november 28. 18:00

Új lakossági termékei mellett az ESET bejelentette három új, Linux platformra kialakított vállalati megoldását. A levelezőszerverek és a fájlszerverek biztonságáért, valamint a webforgalom szűréséért felelős termékek az egyedi igényeknek megfelelően integráltan, illetve külön-külön is alkalmazhatók.

A NOD32 vírusirtót gyártó ESET bejelentette Linux platformra fejlesztett új megoldásait is. A levelezőszerverek védelmét ellátó ESET Mail Security, valamint a fájlszerverek biztonságáért felelős ESET File Security továbbfejlesztett változatain kívül egy új termékkel bővült a portfolió: az ESET Gateway Security a webforgalom szűrését végzi el a vállalati hálózatokban. Mindhárom megoldás a díjnyertes NOD32 vírusirtó motorjára épült, így az attól megszokott gyorsaságot és vírusdetektálási hatékonyságot nyújtja.

Az ESET mindhárom Linux platformra fejlesztett terméke támogatja a 64 bites és a több processzoros szervereket, lehetővé tesz egyedi beállításokat, valamint webes kezelőfelülettel rendelkezik. A negyedóra alatt üzembe helyezhető megoldások védelmet nyújtanak az összes számítógépes károkozó – vírusok, trójaiak, férgek, adathalász- és kémprogramok – ellen, valamint a ThreatSense technológiának köszönhetően a még ismeretlen, úgynevezett nulladik napi támadások többségével szemben is. Az ESET Mail Security – mely az SMTP átjárónak köszönhetően bármilyen levelezőszerverhez integrálható – legnagyobb újdonsága a beépített Mailshell alapú levélszemétszűrő, ami a hatékony védelem érdekében egyszerre több módszerrel vizsgálja át az üzeneteket. A teljes fájlrendszer valós idejű védelméért felelős ESET File Security memóriarezidens védőpajzsot és kézi indítású víruskeresési lehetőséget is tartalmaz, valamint a preload library védelmének köszönhetően számos, a fájlszerverhez kapcsolódó szerver – például FTP, Samba és webszerverek – védelmét is biztosítja. A HTTP és FTP adatforgalom ellenőrzését ellátó ESET Gateway Security együttműködik a Squid proxyval. Az ESET linuxos megoldásai együtt vagy akár külön-külön is alkalmazhatóak.