Unaloműző mobilszoftver

Genda Csongor Zoltán, 2007. november 28. 20:11

A Technology Review szakmai magazin arról számolt be, hogy amerikai kutatók egy olyan mobilszoftver kifejlesztésén fáradoznak, amely a felhasználóknak ötleteket adna unalmas óráik izgalmasabbá tételére.

A Palo Alto Research Center tudósai a japán Dai Nippon Printing cég számára készítik a Magitti nevű programot, céljuk pedig, hogy létrehozzanak egy a mobiltulajdonosok aktuális hangulatára, vágyaira ráérző intelligens alkalmazást. A szoftver számos tényezőt vet össze, és azok függvényében látja el a felhasználót a szabadidő kellemes eltöltésére irányuló tanácsaival, így például figyelembe veszi a napszakot, a korábban elküldött sms-eket, a helyszínt és még sok más egyéb paramétert. Egy gyors kiértékelés után aztán a Magitti moziba, könyvesboltba, étterembe vagy éppen bevásárolni küldheti a készülék tulajdonosát. Az alkalmazás a gyakran látogatott helyeket is megjegyzi, és ha észleli azok valamelyikének közelségét, akkor javasolhatja például, hogy fogyasszunk el egy ízletes vacsorát kedvenc éttermünkben.

A Magitti éles tesztelésére jövő tavasszal Tokióban kerül sor, addig azonban még számtalan akadályt kell leküzdeniük a fejlesztőknek, hogy tökéletesítsék a programot.