A tagok ihlették az SAP új közösségi hálózati elismerési programját

forrás Prim Online, 2007. november 29. 10:39

Az SAP bejelentett egy vadonatúj, úttörő elismerési programot az SAP Fejlesztői Hálózat (SAP Developer Network -SDN) és az Üzleti Folyamat Szakértő (Business Process Expert) közösségek tagjai számára. Az SDN tagjai közé az SAP saját fejlesztői, illetve nem a céghez tartozó, de az SAP rendszereivel foglalkozó szakemberek tartoznak.

2008. január 1-től a közösségi tagság révén az ENSZ Világélelmezési Program „Food for Education” kezdeményezése kap adományt. A részvételt jutalmazó új megközelítés a közösség tagjaitól származik: ők jeleztek komoly érdeklődést egy társadalomtudatosabb jutalmazási program elindításáért. A bejelentés az indiai Bangalore-ban, november 28. és 30. között tartott SAP TechEd ’07 konferencián történt.

    Az SAP már több éve sikeresen ösztönzi az SDN és a Business Process Expert közösségek tagjait tudásuk és tapasztalatuk megosztására más tagokkal egy elismerési program keretében, amely pontokkal jutalmazza az olyan közösségi munkát, mint a blogbejegyzések, cikkek vagy példakódok írása, oktatóanyagok, videók elkészítése, vagy épp a fórumokon való aktív részvétel. A közösség tagjai versengenek, hogy bekerüljenek a legaktívabbak közé, és meghatározott pontértékekért díjak is járnak. Az új program keretében ezek a díjak többé immár nem pólók és hasonló ajándéktárgyak lesznek, hanem adományok a Világélelmezési Program számára.

Az adományok közvetlenül az ENSZ Világélelmezési Program univerzális iskolaétkeztetési akcióját a „Food for Education” –t fogják támogatni. Ennek célja, hogy minden éhes gyerek legalább egyszer ehessen egy nap. A közösség tagjai a Világélelmezési Programtól blogbejegyzések, podcastok és videocastok formájában friss információkat kapnak arról, hogy mennyit tudtak segíteni az éhség elleni harcban (a közösség tagjai meglátogathatják a www.sapfeedingknowledge.com oldalt). Az SAP a Világélelmezési Program számos vállalati polgár (corporate citizenship) projektjét támogatja – a WFP a világ egyik legelismertebb segélyszervezete, amely komoly jelenléttel bír Indiában.