Nagy felbontású képnézegetés a tv-n kártyaolvasóról

Genda Csongor Zoltán, 2007. november 30. 19:10

A Hama bemutatta legújabb 35 az 1-ben kártyaolvasóját, amely kommunikál a televízióval is, és nagy felbontásban küldi át a képernyőre a megtekinteni kívánt fotókat.

Ha a majdani tulajdonosok a PhotoPlayer 1080i-t tévéjükre csatlakoztatják, akkor az eszköz leolvassa az abba behelyezett kártyáról a JPEG fájlokat, és 1080i felbontásban továbbítja azokat a képernyőre. USB-porton keresztül azonban közvetlenül össze lehet kapcsolni a készüléket a digitális kamerával, vagy akár egy pendrive-ot is be lehet abba helyezni. Az eszköz nem csupán televízióra, hanem projektorra is csatlakoztatható, és felismeri többek között az olyan formátumokat, mint az SD, MMC, XD vagy a MemoryStick. A gyártó mellékel a kártyaolvasóhoz egy távirányítót is, így kényelmesen lehet lapozgatni a fotók között, vagy akár diavetítésre is lehet állítani azt. Az alapfelszereltséghez tartozik még egy USB-, egy A/V-, illetve egy komponens kábel is.

A PhotoPlayer 1080i hamarosan megjelenik a kereskedelmi forgalomban is, melyért kerek 100 eurót (25 000 Ft) kell majd fizetniük a vásárlóknak.