A Symantec megjelentette a Norton SystemWorks új változatait

forrás Prim Online, 2007. december 2. 18:06

A Symantec bemutatta a magáncélra vagy otthoni, illetve kis irodákban használt számítógépek PC-karbantartó megoldása, a Norton SystemWorks új változatait. A Norton SystemWorks Standard, a Norton SystemWorks Premier és a Norton SystemWorks Basic most már Vista-kompatibilis, és lehetőséget ad a fogyasztóknak arra, hogy az igényeiknek legjobban megfelelő megoldást választhassák.

Az egygombos ellenőrzés funkcióval a Norton SystemWorks mindhárom változata önműködően állapítja meg és javítja ki a merevlemezhibákat. A Norton Utilities megbízható eszközei, a sütiket és az átmeneti fájlokat eltávolító Norton Cleanup, valamint a System Optimizer, amellyel a számítógépezők egy képernyőn optimalizálhatják Windows-beállításaikat, szintén tartozéka a csomagnak. A Norton SystemWorks Standard és Premier emellett az újonnan felbukkanó rosszindulatú programkódok ellen védő Norton AntiVirus 2008-at is tartalmazza. A Norton SystemWorks Premiernek az egyszerű, de megbízható adatmentést és helyreállítást biztosító, valamint egy, a számítógépet magától elindulni képtelen állapotában is elindító, vészhelyzeti rendszerindító CD-t tartalmazó Norton Save & Restore 2.0 is része.

A Norton AntiVirus 2008

A Norton SystemWorks Standard és Premier változatának részét képező Norton AntiVirus 2008 a viselkedés vizsgálatán alapuló védelmével már a hagyományos, jellemzőket használó vírusleírók megjelenése előtt képes a felbukkanó kémszoftverek és vírusok észlelésére. A kimenő e-mailek védelme a rosszindulatú programok terjedésének megelőzésében, az érkező és elküldésre kerülő e-mailek átvizsgálása pedig a fertőzés terjedésének megakadályozásában segít. A Norton AntiVirus 2008 tartozéka a „nulladik napi”, megelőző jellegű böngészővédelem, amely a felhasználó tudta nélkül zajló letöltésektől és más, az Internet Explorer hibáit kihasználó, eddig ismeretlen, új veszélyektől óv. A közvetlen üzenetek védelme önműködően eltávolítja a fertőzést, mielőtt az kárt tenne, vagy a közvetlenüzenet-szolgáltatáson keresztül továbbterjedne. A Norton AntiVirus 2008 jelentős javulást mutat fel a rendszerindításhoz, az átvizsgáláshoz, a telepítéshez és a reagáláshoz szükséges idő terén, ezáltal csökken a rendszer indítására gyakorolt hatása és az erőforrás-felhasználás. A felhasználó zavartalan tevékenységének biztosítása érdekében a veszélyeket annak beavatkozása nélkül, önműködően kezeli.

A Norton Save & Restore 2.0

A Norton SystemWorks Premier része a Norton Save & Restore 2.0, amely egyetlen lépésben védi meg mindazt, ami a felhasználónak kedves vagy fontos: a digitális fényképeket, a családi videókat, a fontos pénzügyi adatokat, a számítógép fontos rendszerfájljait stb. Biztosítja az önműködő mentést és visszaállítást, rendszerhiba esetén a helyreállítást, a kiválasztott fájlok teljes rendszermentését, a növekményes mentést és a mentések titkosítását. Emellett a mentések továbbfejlesztett keresőfunkciója egyszerűsíti az adatok megtalálását és visszaállítását, az új, egy lépéses telepítő varázsló pedig egy kezdeti mentési időzítés beállításával és a rendszermentés oktatásával teszi egyszerűbbé a mentéseket.