A HP új szkennerekkel jelentkezett

forrás Prim Online, 2007. december 8. 18:05

A HP bemutatta a HP Scanjet N7710 lapadagolós és HP Scanjet N8420/N8460 síkágyas dokumentumszkennereit.

Az új rendszerek 35 lapot vagy 70 oldalt olvasnak be nagy sebességgel duplex üzemmódban percenként, hatékony 50-100 lapos dokumentumadagoló (ADF) egységük pedig az automata működést is támogatja. Éppen ezért tökéletes megoldást jelentenek azoknak a nagy dokumentumvolument feldolgozó vállalatoknak, ahol napi gyakorisággal nagy mennyiségben olvasnak be, kezelnek, osztanak meg vagy archiválnak dokumentumokat. A két papírlap egyidejű behúzását észlelő ultrahangos érzékelő nagyszabású feladatoknál is garantálja a megbízható működést.

Az N7710 lapadagolós dokumentumszkenner integrált kártyanyílásán keresztül rugalmatlan anyagok – pl. azonosítókártyák, dombornyomott és más merev kártyák – is beolvashatók. A „legal” méretű N8420/N8460 síkágyas dokumentumkszkennerrel komplex anyagok (pl. magazinok, könyvek, fotók, főkönyvi kivonatok és sérülékeny papíranyagok) is kényelmesen feldolgozhatók.

A szkennerekkel együtt szállított HP Smart Document Scan szoftverrel a felhasználó egyszerűen automatizálhatja a beolvasás folyamatát. A szoftver támogatja az üres oldalak automatikus eltávolítását, a színkihagyást és a SharePoint portálra történő közvetlen szkennelést. Kezelését testreszabható előoldali kezelőpanel és gyorsindító gombok könnyítik.

A csomagban szintén megtalálható ISIS és TWAIN meghajtóprogramokkal a megoldás egyszerűen és zökkenőmentesen integrálható a meglévő Documentum, FileNet vagy Microsoft SharePoint Portal dokumentumkezelő rendszerbe. A beolvasott dokumentumok külön szoftver nélküli is beilleszthetők a cég elektronikus ügyvitelébe.

A minőséget optimalizáló Kofax VirtualReScan szoftver minimális fájlméret mellett nyújt maximális képtisztaságot minden dokumentumnál, a Scansoft PaperPort szoftver pedig archiváló megoldásként támogatja a dokumentumok beolvasását, rendszerezését és megosztását.

A HP Scanjet N7710 lapadagolós dokumentumszkenner főbb jellemzői:

·    Max. 35 lap/70 oldal beolvasása percenként
·    Automatikus duplex beolvasás az 50 lapos dokumentumadagoló (ADF) egységgel
·    Beépített kártyanyílás a dombornyomott/azonosítókártyák és egyéb merev kártyák beolvasásához
·    Dupla papírlap behúzásának ultrahangos érzékelése
·    1500 lap/nap terhelhetőség
·    Kofax VirtualReScan, ISIS és TWAIN meghajtóprogramok
·    HP Smart Document Scan, ScanSoft PaperPort, I.R.I.S. Readiris Pro OCR és BizCard Reader szoftverek

A HP Scanjet N8420/N8460 síkágyas dokumentumszkennerek főbb jellemzői:


·    Max. 35 lap/70 oldal (N8460) illetve 25 lap/50 oldal (N8420) beolvasása percenként
·    Automatikus duplex beolvasás az 100 lapos dokumentumadagoló (ADF) egységgel
·    A dupla papír behúzásának ultrahangos érzékelése
·    1500 lap/nap terhelhetőség
·    Fotók, magazinoldalak, könyvek és sérülékeny papíranyagok beolvasása az integrált „legal” méretű síkágyról
·    Kofax VirtualReScan, ISIS és TWAIN meghajtóprogramok
·    HP Smart Document Scan, ScanSoft PaperPort és I.R.I.S. Readiris Pro OCR szoftverek
·    Három év kibővített garancia a HP Scanjet N8460 modellhez

Emelt szintű Scanjet támogatás

A HP a HP Scanjet dokumentum- és fotószkennerekhez kínált támogatás és szerviz továbbfejlesztését is bejelentette. A 2007. november 1-től életbe lépő változások mind a garanciára, mind pedig a kiterjesztett szerverkonstrukciókra érvényesek. A módosítások a következők:

·    Az egységcsere átfutatási idejének lerövidítése mindössze 1 munkanapra – (korábban max. 7 munkanap volt az átfutási idő)
·    Többféle HP Care Pack szolgáltatás és támogatási opció
·    A call centerek már a legtöbb országban helyben működnek, így ritkábban lép fel kommunikációs nehézség és lerövidül a válaszidő.
A ma bemutatott szkennerekhez már emelt szintű támogatás jár – csakúgy mint a jövőbeni HP Scanjet dokumentum- és fotószkennerekhez, valamint november 1-től a régebbi Scanjet termékekhez.

Ár és piaci bevezetés


·    HP Scanjet N7710 lapadagolós dokumentumszkenner: 270 336 Ft
·    HP Scanjet N8420 síkágyas dokumentumszkenner: 403 066 Ft 
·    HP Scanjet N8460 síkágyas dokumentumszkenner: 537 802 Ft

A HP Scanjet N7710 lapadagolós szkenner 2007. október 1-től kapható az EMEA-régióban, míg a HP Scanjet N8420 és N8460 síkágyas szkennerek 2007. december 1-én kerülnek a régió üzleteibe.