Idén ötödször volt szabad a fogás

MTI Sajtóadatbank, 2007. december 10. 09:24

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ immár ötödik alkalommal hirdette meg az országos Szabadfogású Számítógép versenyt, amelynek díjkiosztóját pénteken tartották a Centrális Galériában.

A versenyre a 19 évnél fiatalabb diákok nevezhettek egyénileg, vagy csapatban valamilyen számítógépes alkotással. A felhívásra több száz pályaművet küldtek be a fiatalok. Érkezett Mikulásos videó, rajongói honlap, zenei remekmű és még számos alkotás - tájékoztatta az MTI-t a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ.

Az informatikus szakemberekből és művészekből álló zsűri a fődíjat - egymillió-kétszázezer forint értékű ösztöndíjat - két versenyzőnek megosztva ítélte oda. Az egyik fődíjas a 16 éves Glázer Ádám Győrből, a R.U.B.E. című háromdimenziós animációs film készítője. A másik fődíjas, a debreceni Gutema Dávid szintén 16 éves, ő a Mai mese című videóval nevezett.

A zsűri összesen 18 munkát díjazott. Az elbírálás során a fő szempont a kreativitás, az érdekes, egyéni gondolatok felvetése és az újszerű megoldások megtalálása volt.

A díjazott művek között találhatók például művészeti alkotások (zene, kép, videó), weboldalak, amelyek közösségek összetartására alkalmas játékra hívtak és kreatív, gyakorlatias elgondolások, amelyek megkönnyítik a mindennapi életet.

A humor, az ötletesség és az eredetiség, ami a fiatalokat jellemzi, nem kérdőjelezhető meg, erről tanúskodnak a december 16-ig a Centrális Galériában kiállított pályamunkák.