Reklámok az MSN mobilportálon

Milkovits Gábor, 2007. december 10. 21:02

A Microsoft online tartalomszolgáltató riválisai példáját követve reklámhelyeket kezdett árusítani MSN Mobile mobiltelefonos portálján.

A kezdeményezés révén e héttől reklámcsíkok fognak megjelenni az oldalon, elsőként a Bank of America, a Paramount Pictures és a Jaguar reklámjaival. A Microsoft a megoldással nem egy üres piacra érkezik; fő online versenytársai, a Google és a Yahoo egy ideje már hirdetésekkel üzemeltetik mobiltelefonos tartalomszolgáltató portáljaikat és kisebb úttörő cégek is jelen vannak itt saját termékeikkel. A lépés ugyanakkor biztos jele annak, hogy a mobiltelefonos internet a technológiai nehézségekből és a szolgáltatások áttekinthetetlenségéből eredő sokéves vajúdás után végre valóban kezd széles körben elterjedni.

Az MSN Mobile számítógépes nagy testvéréhez (új néven Windows Live) hasonlóan híreket és mindenféle hasznos információkat kínál, emellett pedig közvetlen hozzáférést biztosít a Hotmail levelezőhöz, az MSN Messenger azonnali üzenetküldőhöz, illetve a Spaces közösségi oldalhoz.