Átadták a "Linux 48" IBM szoftver programozói bajnokság díjait

forrás Prim Online, 2007. december 11. 17:21

A verseny szponzorai ünnepélyes díjkiosztó keretében adták át a 48 órás IBM Szoftver Programozói Bajnokság nyerteseinek a díjakat, amelyet egy humoros előadás, vacsora és kötetlen beszélgetés követett.

Az egyetemek és főiskolák diákjai számára ötödik alkalommal meghirdetett programozói verseny 2007. november 23-án 14 órától november 25-én 14 óráig zajlott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Villamosmérnöki és Informatikai Karának I épületében, az Infoparkban.

A versenyen az egri Eszterházy Károly Főiskola, a győri Széchenyi István Főiskola, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Gábor Dénes Főiskola, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapatai vettek részt.

A „Linux48” IBM programozói versenysorozat kiemelt szponzora az Avnet Technology Solutions Kft., további támogatói az R&R Software Zrt., az AAM Technologies Kft., a T-Logic Kft., az Ingram Micro Magyarország, a Dension Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem voltak. A hallgatók ellátásáról ezen felül az Il Treno, a Coca-Cola Beverages Magyarország. Kft. és a Heineken Hungária Nyrt. gondoskodott.

A 48 órás programozási bajnokság összdíjazása közel 2 millió forint volt. Az első helyezett csapat tagjai egy Lenovo ThinkPad laptoppal lettek gazdagabbak, míg a második és harmadik csapat tagjai egy-egy PDA-t kaptak ajándékba. Kiemelkedő munkájáért két csapat Il Treno vacsorautalványt kapott, míg a legjobb design-ért járó különdíj egy mikrokontroller fejlesztőkészlet volt. A legeredményesebb felkészítő tanár könyvjutalomban részesült.   

A verseny szervezői és szponzorai a helyezéstől függetlenül bármely résztvevő számára további bizonyítási lehetőséget és opcionális gyakornoki vagy állás lehetőségeket ajánlhatnak föl.

A díjazott csapatok:


1. helyezett: Szegedi Tudományegyetem – GNUmok
Versenyzők: Brinkus Balázs, Faragó Imre és Nagy Csaba
Felkészítő tanár nem volt.

2. helyezett: Eszterházy Károly Főiskola – Protein
Versenyzők: Gréczi László, Pekk Roland és Zavatszki Lóránt Zsolt
Felkészítő tanárok: dr. Krusper Gábor és Kovásznai Gergely

3. helyezett: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – Albi Rizs
Versenyzők: Liter András, Turi András és Zsinkó Balázs
Felkészítő tanár: Szeless Zoltán
 
Il Treno különdíj: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – BBS
Versenyzők: Bakai Balázs, Demény Balázs és Ralovich Kristóf
Felkészítő tanár nem volt.

Il Treno különdíj: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – Hmm!
Versenyzők: Hajdu Jenő Imre, Mezei Tamás és Micskó Viktor
Felkészítő tanár nem volt.

Legjobb design különdíj: Eszterházy Károly Főiskola – Tapizol
Versenyzők: Csirmaz Péter, Karancsi Zoltán és Sulymosi Gergő
Felkészítő tanár: dr. Krusper Gábor

Legeredményesebb felkészítő tanár: Eszterházy Károly Főiskola – dr. Krusper Gábor

A versenyről:


A versenyfeladatot Linux operációs rendszeren, IBM DB2 adatbáziskezelő, IBM Websphere Java futtatókörnyezetben, IBM Rational fejlesztői eszközök segítségével kellett létrehozni.

Az értékelési szempontok között a kitűzött feladat készültségi szintje, funkcionális megoldásai, a felhasználóbarát kialakítás, több nyelvű megvalósítás támogatása, dokumentáltság, és az IBM eszközök alkalmazása is szerepelt.

A versenyben megfáradt hallgatókat irodai masszázzsal frissítették föl.

További információ található a http://ibm.avnet.hu/linux48 web-címen.