Idén fotónyomtató kerül a fák alá

forrás Prim Online, 2007. december 12. 19:39

Egy-egy online vásárláskor átlagosan 31 000 forintot költenek a vevők a Depo.hu statisztikái szerint, mely mintegy 50 százalékos növekedést jelent az előző évi adatokhoz képest. Az online piactér szokás szerint összeállította a legnépszerűbb termékek listáját is: idén a fényképek nyomtatására alkalmas printerek és a széles képernyőjű monitorok vitték a prímet.

Egyre többen és többet vásárolnak karácsony előtt az online piactereken a 150 kereskedő kínálatát az interneten elérhetővé tévő Depo.hu statisztikái szerint. Már a korábbi években is megfigyelhető volt, hogy decemberben ugrásszerűen, 30-40 százalékkal növekszik a látogatói szám egy átlagos hónaphoz képest, míg az egy látogatóra jutó termékeladás csaknem felével nő.

A statisztikákból azonban az is kitűnik, hogy egy-egy online vásárláskor évről évre többet – jóval az infláció mértéke felett növekvő arányban – költenek a látogatók: míg egy évvel ezelőtt átlagosan nettó 20 700 forint értékű termék került a kosárba, mára ez az összeg csaknem másfélszeresére nőtt (31 000 forint).

Széles képernyőjű monitorok az élen

A Depo.hu a korábbi évekhez hasonlóan összeállította a legnépszerűbb termékek listáját is. „Idén kissé háttérbe szorult a digitális fényképezőgépek iránti érdeklődés, megnőtt viszont a kereslet a fényképek nyomtatására alkalmas tintasugaras printerek iránt. De szintén népszerűek a PDA-val integrált GPS vevők” - emelte ki Szabari László, a Hírek Média Depo.hu üzletágának vezetője.

Változás történ a monitorok iránti keresletben is: amellett, hogy az egyre nagyobb, 19, 20, sőt 22 colos készülékeket vásárolnának a legtöbben, a top10-ben négy 16:9-es, széles képernyőjű monitor található.

Bővülő választék, karácsonyi katalógus

A Depo már a mostani karácsonyra készülve bővítette választékát, így a látogatók mostantól szemezgethetnek a Játékpalota 15 ezres gyermekjáték-kínálatából is.

Szintén az ajándékválasztást segíti a Depo és a Terminal vezetői által létrehozott rendhagyó karácsonyi katalógus, mely az ár és a minőség együttes figyelembevételével ad ötleteket az ajándékozáshoz.

Ezen felül - a felnőtt korosztály számára - már elérhető a 450 borfajtát kínáló borkatalógus és a mintegy 4000 erotikus holmit összegyűjtő Depo Erotika is.