Mától letölthető a Microsoft Office 2007 SP1

Milkovits Gábor, 2007. december 12. 20:35

A Microsoft egy héttel ezelőtti bejelentéséhez híven december 11-én, azaz mintegy egy hónappal az előzetesen kitűzött határidő előtt kibocsátotta Office 2007 szoftveréhez az első nagy szervizcsomagot.

Az Office 2007 Service Pack 1 elsősorban a szoftver stabilitását, teljesítményét és a biztonságát javítja, valamint a Windows Server 2008 támogatását is bevezeti. Emellett a csomag kiterjeszti a külső alkalmazások támogatását, egyúttal pedig biztonsági réseket is kijavít. A menetrend előtti kibocsátás mindenképpen kellemes meglepetés a Microsoft részéről, különösen azután, hogy mind a Windows, mind pedig az Office irodai programcsomag megújult verzióira a tervezettnél jóval hosszabb ideig kellett várni. Reed Shaffner, a Microsoft termékmenedzsere weboldalán kifejti; bíznak benne, hogy az SP1 kiadásával minden akadály elhárult az egy éve megjelent Office 2007 még szélesebb körű elterjedése előtt. A Windows Vista SP1 a jelenlegi menetrend szerint valamikor jövő januárban érkezik.

Az Office 2007 Service Pack 1-et az esetleges kompatibilitási és biztonsági problémák elkerülése érdekében egyelőre nem teszik letölthetővé az automatikus frissítéssel, így az informatikusoknak és rendszergazdáknak lesz idejük a tesztelésre. Az átfogó frissítést a magyarországi felhasználók innen tölthetik le.