Kettős kinevezés a Microsoft Magyarországnál

forrás Prim Online, 2007. december 14. 13:58

A Microsoft Magyarország ma bejelentette, hogy 2008. január 1-jétől Takács Péter, a Microsoft Magyarország kereskedelmi igazgatója tölti be a vállalat kelet-közép-európai régiójának kis- és középvállalati értékesítési igazgatói posztját. Feladata a Microsoft müncheni régióközpontjában a cég legdinamikusabban növekvő üzleti területén új értékesítési stratégiák kialakítása lesz. Utódjának ezzel egy időben a Microsoft Magyarország ügyvezetője Kali Istvánt nevezte ki; a jövő év elejétől ő látja el a vállalat kis-és középvállalati üzletágának igazgatói feladatait.

Az informatikus mérnöki diplomával rendelkező Takács Péter (37) 2001. márciusa óta tölti be a Microsoft Magyarország kereskedelmi igazgatói posztját. Jelentős szerepet játszott a Microsoft Business Solutions üzletág elindításában, amely a 2007-es évben a második legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező ERP megoldás lett a hazai piacon. Nevéhez fűződik a szoftverbérleti konstrukció magyarországi meghonosítása, amelynek eredményeivel a Microsoft Magyarország világszinten is az egyik legsikeresebb leányvállalat lett. Irányítása alatt a kis- és középvállalati üzletág árbevétele négyszeresére növekedett.

A közgazdász és mérnöki diplomával rendelkező Kali István (37) 2000 májusában csatlakozott a Microsoft Magyarország csapatához. Két évig középvállalati account managerként dolgozott (Mid-Market Large Opportunity Manager), ezután nevezték ki a cég középvállalati üzletágvezetőjévé. 2006. júliusában, az OEM szervezet létrejöttével egy időben megbízatást kapott az önálló üzletág kiépítésére; ekkortól lett tagja a Microsoft Magyarország felsővezetői csapatának.

„Mindig büszkeséggel tölt el, ha kulcspozíciókat házon belül sikerül betöltenünk; külön sikerként értékeljük továbbá azt, hogy a Microsoft regionális vezetésébe Vityi Péter korábbi ügyvezető igazgató után újabb magyar kolléga került be. A mai nappal két kulcsemberünk léphet újabb pozícióba, és hiszem, hogy ezek a változások a Microsoft Magyarországot még sikeresebbé teszik majd” - nyilatkozta a bejelentéssel kapcsolatban Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.