HD DVD lemez került az exkluzív Blu-ray Harry Potter díszdobozokba

Milkovits Gábor, 2007. december 15. 21:03

Íme ide vezet a formátumháború: sajtóértesülések szerint a Warner véletlenül egy HD DVD lemezt kevert a Harry Potter filmek ötlemezes, díszdobozos Blu-ray kiadásának egyes példányaiba.

A Warner azon kevés hollywoodi stúdió közé tartozik, amelyek egyelőre mindkét utolsó generációs DVD platformot támogatják. A vállalat ebből adódóan a Harry Potter filmeket is kiadja Blu-ray és HD DVD lemezeken egyaránt, így fordulhatott elő aztán a csomagolásnál a malőr. A kakukktojás HD DVD példány minden ismert esetben a Harry Potter és a tűz serlege epizódot tartalmazó negyedik lemez volt. Az Amazon online kereskedelmi portálra ugyanakkor olyan kommentek is érkeztek, hogy egyes díszdobozokból egyszerűen hiányzott az egyik lemez.

A Blu-ray kiadvány 100 dollár fölötti összegbe kerül, de természetesen a Warner minden bizonnyal ingyen kicseréli az összekevert lemezeket. Miközben a Blu-ray az utóbbi hónapokban elhúzni látszik a HD DVD elől, legalábbis ami a filmeladásokat illeti, a formátumok harca egyelőre még mindig visszatartja a potenciális vásárlók többségét attól, hogy valamelyik HD platformra váltsanak. Ehhez persze szükség volna megfelelően olcsó asztali készülékekre – ilyen egyelőre inkább a HD DVD tábornak van – és arra is, hogy a fogyasztókat meggyőzzék a technológia előnyeiről a hagyományos DVD-vel szemben.