Új online közösségi csereprogram tanárok számára

forrás Prim Online, 2007. december 18. 10:52

A SMART Technologies bejelentette a SMART Exchange csereprogramot, egy új online közösséget, amely a jövőben segíteni fogja az oktatókat világszerte, hogy információt osszanak meg egymással, kapcsolatba lépjenek és együttműködjenek nemzetközi kollégáikkal különböző témák kapcsán, a távolság és az időzónák teremtette akadályok nélkül.

A SMART Exchange többet nyújt a hagyományos szöveg alapú fórumoknál, a tagok számára hozzáférést biztosít egy rendezvénynaptárhoz, fotógalériához, és letölthető adatforrásokhoz. A közösségi oldal központi helyet teremt, ahol megoszthatóak a tanítási ötletek és a legjobb gyakorlatok, egyéni javaslatok továbbá lehetőség nyílik kapcsolatot teremteni a SMART szakértőivel. Számtalan lehetőséget, információt és adatforrást biztosít, amelynek segítségével a tanárok érdekfeszítő és interaktív tanulási környezetet teremthetnek.

A hálózat több tucat már létező SMART közösséget kapcsol össze, oktatókat, SMART használókat és az oktatás területén dolgozó szakértőket. A szolgáltatásokat és a forrásokat folyamatosan frissítik, így az újonnan csatlakozók biztosan a legújabb információhoz jutnak. A SMART Exchange program lehetővé teszi, hogy a tanárok folyamatosan informálódjanak az RSS különböző témákhoz kapcsolódó kutatásairól és a kulcsszavakról, amelyek segítenek megtalálni a keresett tartalmat. A közösségi oldal tagjai számára biztosított tagsági logó, személyes blogon és weboldalon is feltüntethető. A SMART Exchange program első alkalmazása angolul beszélő oktatók számára készült, de a vállalat 2008 tavaszára tervezi, hogy több nyelven is elérhetővé teszi a közösségi fórumot. A SMART Exchange a vállalat korábbi, Bulletin Board-ra keresztelt programját váltja fel. Az online közösség ingyenesen elérhető, az oktatók regisztrálhatnak a SMART Exchange csereprogramra, ha ellátogatnak az alábbi weboldalra: http://exchange.smarttech.com.