Teljes körű kockázatvédelem a Check Pointtól

Kovács Attila, 2007. december 19. 13:31

A Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette vállalati szintű új UTM-1 Total Security eszközeit, amelyek az iparág legteljesebb hálózati védelmét biztosítják egyetlen, könnyen menedzselhető és költséghatékony platformon. Az UTM-1 Total Security megoldások megváltoztatják az UTM iparági paradigmát, hiszen mindent magába foglaló megoldást kínálnak a közepes méretű vállalati hálózatoknak az internetes támadások széles köre ellen.

“Sok felhasználó átfogó, a szolgáltatások széles körével kiegészített, egyesített kockázatvédelmi (UTM) megoldást keres, amelyet egyszerűen csatlakoztat a hálózatához és már működik is a védelem” - mondta Gil Shwed, a Check Point elnök-vezérigazgatója. „Elköteleztük magunkat az UTM platformon elérhető teljes körű védelem mellett.”

Az UTM-1 Total Security megoldások a következőket tartalmazzák: alkalmazás és hálózati szintű tűzfal; VPN („site to site” és távoli elérhetőség); gateway antivírus és anti-spyware; behatolásvédelem; SSL VPN; webszűrés;  átfogó biztonság elektronikus levelezés során; szoftver-előfizetés és hardvergarancia; dinamikus biztonsági frissítések; könnyen használható, központi menedzsment

A Check Point UTM-1 Total Security kiterjed az e-mail forgalommal kapcsolatos biztonságra is, és a támadások három leggyakoribb típusa ellen nyújt többszintű védelmet: spam, e-mailben terjedő vírusok és rosszindulatú programok, illetve az infrastruktúra – pl.: e-mail szerverek – elleni támadások. A védelem magában foglalja a tartalomalapú spamszűrést, az IP “hírnév” vagy bizalom alapú (reputation based) szűrést, a blokkolások és hozzáférési engedélyek listáit, antivírust, nulladik napi (már a vírustámadások kezdetén képes blokkolni a károkozókat) és behatolásmegelőzési védelmet. Mindezen, üzenetküldéssel kapcsolatos védelmi szolgáltatásokat a Check Point egyszerűsített menedzsmenttel és alap UTM szolgáltatásokkal kínálja, és ezzel a ma elérhető legerősebb UTM megoldást nyújtja.

"Minden hónapban több tízezer új adathalászattal kapcsolatos támadást fedeznek fel és a nemkívánatos e-mailek mintegy 80%-át az úgy nevezett “zombie botnetek” küldik, azaz olyan számítógépek hálózatai, amelyeket különböző vírusokkal és trójai szoftverekkel irányítása alá vett egy cracker. Ma már nem a spamek okozzák a legtöbb kellemetlenséget. Mindezek fenyegetést jelentenek a felhasználóknak, ugyanakkor költséges terheket okoznak a hálózati sávszélességnek,” mondta Bob Egner, a Check Point termékmenedzsmentért felelős elnök-helyettese. Hozzátette: ”A Check Point a ma elérhető egyetlen, e-mailekkel kapcsolatos biztonsági megoldásokat is tartalmazó, teljes körű UTM megoldást nyújtja.”

Az átfogó üzenetküldési biztonság hat szintje:

1. Tartalomalapú spamszűrés – Az egyedülálló, minta-alapú motor felismeri az olyan, fejlettebb spameket is, mint például a képeket tartalmazó és az idegennyelvű spamek.
2. IP “hírnév” vagy bizalom alapú (reputation based) szűrés – Már a csatlakozás szintjén blokkolja a legtöbb spamet, így növeli a teljesítményt és szükségtelenné teszi a feladó ellenőrzését.
3. Blokkolás/engedélyezés listák – Lehetővé teszi az informatikusok számára egy olyan lista létrehozását, amely visszalöki az egyértelműen támadó e-maileket és engedélyezi a megbízható feladóktól származó leveleket.
4. Antivírus mintavizsgálat – Áttekinti az üzenet tartalmát és a csatolmányokat.
5. Behatolás-megelőzési védelem – Az üzenetküldési infrastruktúrát támadó fenyegetések ellen véd.
6. Nulladik napi védelem – Olyan minta-alapú antivírust tartalmaz, amely már a minta létrehozása előtt blokkolja a támadásokat.