Két új Belinea

Kiss Ádám Zoltán, 2007. december 25. 12:01

Egy kis fekete és egy hatalmas fehér Belinea monitor forgalmazását kezdték meg,  mindkettőről érdemes ejteni pár szót, mivel a maga kategóriájában nem átlagos termékek.

A kicsi feketét b.display 2.1_17"-nek hívják. Különlegesen olcsó típus, különlegesen magas szolgáltatásokkal. Ebben az árkategóriában nem megszokott, hogy DVI csatlakozók legyenek a monitoron, nem megszokott, hogy a szerviz házhoz megy a meghibásodott készülékért és az átlagnál kifinomultabb a design. A b.display sorozatot a Belinea elsősorban irodai, munkahelyi felhasználásra javasolja, de azoknak is érdemes megfontolniuk beszerzésüket, akik odahaza hely, vagy anyagiak hiányában nem engedhetnek meg maguknak nagyobb kijelzőt.

A nagy fehér egy 24”-es monitor, melyet o.display 4.1_24"-nek hívnak. Ha a paraméterlistát is odatesszük, legalább 20-30 ezer forinttal kellene többe kerülnie. HDMI (DVI-HDMI átalakítóval) bemenetének köszönhetően közvetlenül képes lejátszani videó anyagokat Blu-Ray, vagy HD-DVD lejátszóról, HDTV adásokat fogni digitális kábeles, vagy műholdas beltéri egységről. Alacsony válaszidejével a játékosoknak kedvez. Magas kontrasztarányával, nagy színmélységével és elforgatható kijelzőjével a fotó-, videófeldolgozásban is jól használható.