Felszámolja európai mobilkészülékház-gyártását a Balda - eladja a veszprémi üzemet

MTI Sajtóadatbank, 2007. december 20. 09:38

A német Balda mobil telefonkészülék-alkatrész beszállító vállalat eladja európai mobilkészülékház-gyártó érdekeltségét.

A 800 alkalmazottat foglalkoztató részleg az év végével a KS Plastic tulajdonába kerül. Az ügylet értékéről nem hoztak nyilvánosságra részleteket. A jövőben a Balda érintőképernyőkre, valamint mobilkészülék-házak ázsiai gyártására koncentrálja tevékenységét.

A Balda az Apple iPhone beszállítóinak egyike.

A Balda készülékház-üzletágának értékesítése a Balda Solutions Deutschland GmbH és a Balda Werkzeugbau GmbH vállalatokat érinti Bad Oeynhausenben, valamint Balda Solutions Hungaria Kft.-t Veszprémben.

Az alkalmazottak jövőjéről Clas Röhl, a Balda szóvivője nem nyilatkozott: "a döntés a vevő kezében van" - mondta. A Balda összesen 7500 főt foglalkoztat.

A Balda már szeptemberben bejelentette, hogy az év végéig felszámolja Európában mobilkészülékház-üzletágát. Az idei év első három negyedévében a részleg vesztesége adófizetés után elérte a 26,1 millió eurót. A megtartandó üzletágak - az érintőképernyő-gyártás és az ázsiai készülékház-gyártás - forgalma az első kilenc hónapban 61,3 százalékkal 172,3 millió euróra emelkedett. Az adózás előtti nyereség 9,8 millió euróra nőtt.