Az otthoni Firefox-beállítások lehívása bárhonnan

Genda Csongor Zoltán, 2007. december 25. 16:24

A Mozilla különösebb hírverés nélkül lerántotta a leplet legújabb fejlesztéséről, egy olyan Firefox-kiegészítőről, melynek segítségével minden egyes felhasználó saját otthoni beállításaival kezdhet neki az internetezésnek, legyen bárhol a világon.

A Weave névre keresztelt új szolgáltatás a böngészés élményén hivatott javítani azáltal, hogy az internetezők a már megszokott browser-környezetben dolgozhatnak. A Weave-nek köszönhetően a felhasználók elmenthetik egyéni Firefox-beállításaikat (könyvjelzők, előzmények, stb) a Mozilla szerverein, szükség esetén pedig egy másik számítógépről vagy éppenséggel mobiltelefonjukról lehívhatják azokat, s ezáltal személyreszabhatják a böngészőt az idegen rendszeren. A bővítményt ellátták még a fejlesztők egy olyan funkcióval is, melynek segítségével a regisztrált tagok megoszthatják adataikat másokkal is.

Jelenleg még csupán a Weave első tesztváltozata érhető el, a végleges verzió megjelenési idejéről egyelőre nincs hír. A Windows, Mac OS X, valamint Linux operációs rendszerekkel kompatibilis eszköz használata Firefox 3-at igényel.