Comcast: vitaindító előadás a telekommunikációs iparág fejlődéséről és kilátásairól

forrás Prim Online, 2007. december 26. 12:13

Brian Roberts, a Comcast elnök-vezérigazgatója is csatlakozott a Consumer Electronics Association (CEA) szervezésében megrendezésre kerülő 2008-as nemzetközi CES kiemelt előadóihoz. Robertszel kiegészült a 2008-as CES programja, amelyen a Microsoft, Panasonic, Intel, valamint a General Motors vezetői is tartanak vitaindító előadást.

Roberts vitaindító előadására, amely egyben a Comcast első ilyen jellegű előadása a CES-en, a kiállítás második napján, 2008. január 8-án 9:00 órai kezdettel kerül sor.

Roberts vezetése alatt a Comcast 2006-ban elért 25 milliárd USD bevételével, 24,1 millió felhasználójával és 90 000 alkalmazottjával a 100 leggazdagabb vállalat közé nőtte ki magát. A piacvezető vállalat vezetése mellett Roberts a National Cable & Telecommunications Association (Nemzeti Távközlési és Telekommunikációs Társaság) igazgatótanácsának elnöke is egyben, ahol 2005-ös megválasztása óta immár második terminusát tölti. Roberts 1995-1996-ban az NCTA elnöki posztját töltötte be, abban az időben, amikor a mérföldkőnek számító 1996. évi telekommunikációs törvény megszületett. Emellett Roberts két éven keresztül volt a CableLabs, a távközlési ipar kutatási és fejlesztési konzorciumának elnöke is.

2006. októberében Roberts-et beválasztották a Távközlés Hírességek Csarnokába, 2007. májusában pedig megkapta az iparág legnagyobb elismerését, a Distinguished Vanguard Award for Leadership címet. Tudományos oklevelét a Pennsylvaniai Egyetem Wharton Pénzügyi Akadémiáján szerezte. 

A 2008-as Nemzetközi CES-t, a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállítását 2008. január 7-10. között rendezi meg a CEA a Nevada állambeli Las Vegasban.

A CES egy olyan nemzetközi esemény, amelyen a szórakoztató elektronika legújabb fejlesztéseit mutatják be. A tartalomfejlesztő cégek képviseletében több mint 12 000 szakember vesz részt a szakmai kiállításon; köztük vezető hollywoodi stúdiók mutatják be legújabb generációs platformjaikat.