Intelligens hangerő-szabályozót akar az iPodba építeni az Apple

Genda Csongor Zoltán, 2007. december 26. 19:01

A brit Daily Mail című lap értesülései szerint az Apple a halláskárosodás elleni intelligens hangerőszabályozó mechanizmussal akarja felszerelni hordozható zenelejátszóit.

Az amerikai számítógépgyártónak az elmúlt években perek sorával kellett szembenéznie túl hangos iPodjai miatt, a jövőben pedig a további ellenük indított jogi eljárásokat akarják elkerülni egy a készülék által kibocsátott hangerő szabályozására alkalmas megoldással - legalábbis erre utal a vállalat egyik nemrég benyújtott szabadalmi kérelme. A leírás szerint megfigyelnék a felhasználók zenehallgatási szokásait, és ez alapján állítaná be a lejátszó a megfelelő hangerőt. Abban az esetben például, ha az iPod tulajdonosa sokáig maximumon hallgatja a zenét, akkor a halláskárosodás elkerülése érdekében a készülék automatikusan egy "egészséges" hangerőszintre állna át, és csak egy bizonyos idő eltelte után engedélyezné ismét a motoros láncfűrész zajkibocsátásával vetélkedő hangerőt.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor kerülnek forgalomba az intelligens hangerő-szabályozó eljárással felszerelt iPodok.