Új tulajdonosnál a GTS Central Europe

forrás Prim Online, 2007. december 27. 14:49

A Columbia Capital, M/C Venture Partners and Innova Capital vezette, magánbefektetői alapokból álló konzorcium megállapodást kötött a GML Limited-del a GTS Central Europe 100 százalékának megvásárlásáról. A tranzakció várhatóan 2008 első negyedévében zárul majd le. A vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra.

A GTS Central Europe a régió vezető alternatív távközlési szolgáltatója, amely leányvállalatokat működtet Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon és Romániában, de emellett szolgáltatásai elérhetők többek között Lettországban, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Bulgáriában és Ukrajnában is. Az elsősorban üzleti szolgáltatásokra összpontosító GTS Central Europe konszolidált bevétele az idén várhatóan 393 millió euró lesz, az EBITDA pedig eléri a 69 millió eurót.

A konzorcium vezetői, a Columbia Capital és az M/C Venture Partners az informatikai és telekommunikációs szektorban érdekelt amerikai befektetői csoportok, míg az Innova Capital az egyik vezető magántőke befektető csoport Közép-Európában. A konzorcium további tagjai a Bessemer Venture Partners valamint más kiemelt pénzügyi befektetők.
 
A konzorcium pénzügyi tanácsadója az ABN AMRO Corporate Finance Ltd. volt, a GML Limited oldaláról pedig a KBC Securities segítette az ügylet lebonyolítását. A konzorcium jogi tanácsadója a Squire Sanders & Dempsey LLP volt, az eladóé pedig a Clifford Chance.