150"-es Matsushita plazmatévé

Genda Csongor Zoltán, 2007. december 28. 21:04

A Matsushita Electric Industrial képviselői bejelentették, hogy cégük kifejlesztette a világ legnagyobb képátlójával rendelkező plazma technológiájú televízióját, egy 150"-es panelt.

A jelenleg az otthoni felhasználók számára is elérhető legnagyobb plazma televízió 103"-es, és az is a Panasonic emblémáját viseli, ezt már csupán a Sharp 108 hüvelykes folyadékkristályos eszköze tudja űberelni. A Matsushita mérnökei azonban megalkottak egy 150 colos, azaz 381 cm átmérőjű televíziót, amely elmondásuk szerint alkalmas egy átlagos növésű felnőtt személy életnagyságban való megjelenítésére. A 332x187 cm-es paraméterekkel rendelkező prototípust a január elején Las Vegasban megrendezésre kerülő CES kiállításon fogja a közönség elé tárni a japán elektronikai konszern, annak forgalombahozatalára pedig valamikor 2009-ben kerül sor.

Az illetékesek nem közölték, hogy mennyiért lesz majd megvásárolható az óriásplazma, annyi azonban bizonyos, hogy nem az átlagember pénztárcájához szabják majd annak árát.