A Wii nem pótolja az igazi sportot

Genda Csongor Zoltán, 2007. december 29. 18:39

Egy nemrég közzétett tanulmány azt bizonyítja, hogy a Nintendo népszerű mozgásérzékelős konzolja korántsem mozgatja meg annyira az izmokat, mint ahogyan azt egyesek állítják.

Egy a British Medical Journal tudományos szaklapban megjelent cikk szerint a Wii játékgép használata nem egyenlő a valódi sportolással. Ez idáig számtalan olyan esetről lehetett hallani, hogy a Wii-tulajdonosok izomlázról számoltak be, sőt sokan azt kezdték el tévesen terjeszteni, hogy a készülék használatával ki lehet váltani a rendszeres testmozgást. A neves angol szaklapban közzétett tanulmány azonban ezt cáfolja, és az olvasók elé tárja a legfrissebb kutatási eredményeket, miszerint a Nintendo-gép e téren alig jobb valamivel a konkurens termékeknél. Míg a Wii bowlingot játszók 700 kj kalóriát emésztenek fel, addig egy Xbox-felhasználó ülve csak az ujjait mozgatva 450 kj-t éget el.

Ezen információk fényében tehát megdőlni látszik az az elmélet, miszerint a Wii konzol helyettesítheti az igazi teniszt vagy egyenértékű volna bármely más sporttevékenységgel.