Nyugatra terjeszkedik az LLP

forrás Prim Online, 2008. január 3. 11:19

A Közép-Kelet-Európában meghatározó szerepet betöltő IT tanácsadó cég új irodát nyitott Belgiumban és Luxemburgban. A döntés hátterében az LLP Csoport nyugat-európai székhellyel rendelkező ügyfélkörének szélesedése, valamint a termékportfolió bővülése áll.

A prágai alapítású cég az elmúlt tizenöt évben hat országban volt jelen Csehországtól Bulgáriáig, ám tanácsadói tevékenységét a világ számos országában végezte. “Nyugati terjeszkedésünk komoly mérföldkő a cég történetében” – mondta Adam Bager, az LLP Csoport elnöke. „Egyrészt először nyitunk irodát Prágától nyugatra, másrészt vállalatirányítási rendszereink mellett új termékekkel vesszük célba a piacot.” Az LLP Belgium és LLP Luxemburg néven működő új irodák kezdetben a Benelux államokban történő Infor FMS SunSystems és systems@work rendszerek értékesítésére fognak fókuszálni, valamint a portfolió új termékeként az Infor EAM eszközkezelő rendszer az üzemeltetéssel és gyártással foglalkozó cégeket fogja megcélozni.

Az LLP Csoport 8 országban, több, mint 185 alkalmazottal van jelen a szoftver tanácsadással és fejlesztéssel foglalkozó piacon. 2007-ben több, mint 10%-kal növekedett ügyfeleinek száma. “A nyár folyamán még egy sikeres akvizíciót is végrehajtottunk Romániában, és szakértői csapatunk bővülésével képesek vagyunk a növekvő elvárásoknak megfelelni.” – folytatta a Csoport elnöke. “Biztos vagyok benne, hogy erőfeszítéseink látványos növekedést eredményeznek 2008-ban.”

Az LLP Csoport bővülése része annak a tizenöt éves folyamatnak, ami a céget sikeressé tette Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Horvátországban, Bulgáriában és Romániában. Az LLP irodák informatikai tanácsadást nyújtanak a Microsoft Dynamics, Infor FMS SunSystems, Infor EAM, Pivotal CRM és systems@work termékek bevezetése terén.

“Terjeszkedésünk az Európai Unió nyugati országaiban nem csak a gazdasági növekedésnek köszönhető, hanem a nyugati és a volt keleti blokk piacainak fokozatos egységesülésének is.” – nyilatkozta a Csoport elnöke. “Tanácsadóink utazásai egyszerűbbé váltak, ami lehetőséget ad az erőforrásaink keletről nyugatra, illetve nyugatról keletre történő kihelyezésére. Informatikai szolgáltatásainkat a nyugati piacon még mindig kedvezőbb feltételekkel tudjuk kínálni a versenytársainknál, ezért különösen előnyös számunkra, hogy a belgiumi és a luxemburgi irodáinkkal még közelebb lehetünk a nemzetközi cégek központjaihoz.”