Dell LCD dizájnfetisisztáknak

Genda Csongor Zoltán, 2008. január 7. 22:02

A Dell képviselői bejelentették, hogy hamarosan megkezdik az ez idáig csupán prototípusként létező, Crystal névre keresztelt, formabontó tervezésű lapos képernyő sorozatgyártását és forgalmazását.

Az amerikai számítógépgyártó 22 hüvelyk átmérőjű LCD-csodája nem csupán kinézetével, hanem technikai paramétereivel is kitűnik a konkurens termékek sorából. Természetesen ehhez mérten annak ára sem mindennapi, a vásárlóknak 1200 dollárt (210 000 Ft) kell majd azért fizetniük. A gyártó egy esztétikus üvegfelületet szerelt rá a panelre, amelyen elhelyezték a vezérlőgombokat és négy hangszórót is beépítettek abba. A képernyő 2 ms-os válaszidővel rendelkezik, felbontása 1680x1050 pixel, továbbá 2000:1-hez kontraszt és 270 candela/m2 fényerő jellemzi. Az alapfelszereltséghez tartozik még egy 2 mpixeles webkamera és a HDCP-konform HDMI-bemenet is. Ezenkívül felszerelték a monitort USB- és DVI-csatlakozási pontokkal is.

Szakértők mindenesetre kételkednek a Dell-termék sikerében, mondván, hogy hasonló képátlójú (és kevésbé esztétikus) LCD-ket már a Crystal árának harmadáért-negyedéért is be lehet szerezni.