Telekommunkációs optimalizálás az RTL Klubnál

forrás Prim Online, 2008. január 8. 10:22

A Magyar RTL Televízió Zrt. megbízta a SciamuS Kft. mind vezetékes és mobiltelefon, mind pedig az adatkommunikációs költségeik és a használati szokások felmérésével és elemzésével.

A komplett telekommunikációs audit célja nem kizárólag a szervezet költségeinek optimalizálása, hanem a központ és valamennyi telephely, illetve az alkalmi kitelepülések összeköttetéseire költséghatékony és kiváló minőségű megoldások megtalálása.

A régóta tervezett stratégiai felülvizsgálathoz és a telekommunikációs szerződések újratárgyalásához a SciamuS-t, mint Magyarország vezető telekommunikációs tanácsadóját kérte fel az RTL Klub.

A készülőben lévő elemzés többek között kitér a jelenlegi költség és forgalom elemzésére, a felhasználói szokásokra, a belső szabályzásokra, a jelenlegi szerződések véleményezésére, valamint a műszaki vizsgálat eredményére. A jelentés további részében a megtakarítási lehetőségek és az ehhez vezető intézkedésekre tett javaslatok, valamint a várható költségcsökkenés kalkulációja kerül kifejtésre.

Bedő Erik, a SciamuS vezető tanácsadója elmondta: „Az RTL Klubnál végzett felmérés még folyamatban van, de célunk a minőség megtartásával, illetve bizonyos esetekben a javításával a telekommunikációs költségek közel felére csökkentése.”