Nyúl Sándor is az EnterNet-tulajdonosok között

forrás Prim Online, 2008. január 8. 11:52

Nyúl Sándor, a TriGránit csoport operatív vezérigazgatója magánemberként, illetve egy általa kontrollált cég, a Mogul Consulting LTD. révén 20 százalékos tulajdont szerzett az EnterNet Invest Zrt-ben. Az EnterNet Invest Zrt. többek között az EnterNet internet szolgáltató és a 2007-ben megnyílt Proserver szerverterem tulajdonosa.

A TriGránit csoport operatív vezérigazgatója, Nyúl Sándor 20 százalékos részesedést vásárolt az EnterNet Invest Zrt-ben. Az üzletember egyrészt egy általa kontrollált cég, a Mogul Consulting LTD révén, másrészt magánemberként is kisebbségi tulajdonosa lett a vállalatnak. Az együttműködéssel a résztvevők célja a kisebb internet szolgáltató cégek konszolidációja, az EnterNet cégcsoport piaci helyzetének további erősítése. Nyúl Sándor, mint kisebbségi tulajdonos az EnterNet operatív működésében nem kíván szerepet vállalni, azonban mint igazgatósági tag a stratégiai döntések meghozatalában részt vesz.

Az EnterNet csoport 20 százalékos részesedésének eladása mellett a hazai piackonszolidáció érekében döntött. A vállalat célja, hogy a piacon jelen levő multinacionális vállalatok mellett az EnterNet is kiemelt szerepet töltsön be, mint magyar tulajdonú vállalat.

Az üzleti kapcsolat Nyúl Sándor és az EnterNet Invest Zrt. mellett már korábban megindult. A TriGránit cégcsoport ingatlanjában épült a szerverterem a Pólus Centernél, illetve, a WestEnd-ben van az EnterNet ügyfélszolgálata, és Közép-Európa első Dell szaküzlete is, melyet szintén az EnterNet nyitott.