Domború Alienware óriásképernyő játékosoknak

Genda Csongor Zoltán, 2008. január 8. 20:09

Az immár a Dell tulajdonába tartozó Alienware a Las Vegas-i CES technológiai kiállításon bemutatott egy DLP-technológiájú, LED-megvilágítású enyhén domborított képernyőt, amely ráadásul hihetetlenül alacsony válaszidővel rendelkezik.

Az Alienware új termékével kifejezetten a játékkedvelő felhasználókat akarja megcélozni, ugyanis annak válaszideje a legkomolyabb LCD-két is lepipálja, a gyári adatlap szerint a készülék reakcióideje 0,02 ms. A 42.2"-es monitor méretre nagyjából olyan, mintha két 22 hüvelykes kijelzőt egymásba illesztenénk. Különös formatervezéséből fakadóan meglehetősen szokatlan felbontással bír a kijelző; 2880x900 pixel. Az Alienware képviselői elmondták, hogy abban az esetben, ha a felhasználók csupán hétköznapi feladatokra akarják használni a képernyőt, akkor elegendő egyetlen videókártya is, akik viszont már a legújabb game-eket is teljes pompájukban szeretnék élvezni, azok be kell hogy fektessenek egy CrossFire-, SLI rendszerbe.

A készülék várható árára vonatkozó információ egyelőre nem hangzott el, annyit azonban lehet tudni, hogy az óriásmonitor valamikor 2008 második felében kerül a boltok polcaira.