D-Link digitális otthon a CES-en

forrás Prim Online, 2008. január 9. 17:51

Számos újdonságot mutatott be az idei CES-en a D-Link. Kiállítási koncepciójának középpontjában a számítógépen tárolt digitális tartalmak (fotók, filmek, zenei fájlok) egyszerű, könnyen kezelhető, a már meglévő otthoni szórakoztatóelektronikai eszközökkel történő lejátszása áll. A médialejátszók mellett a széleskörű internetes tartalmak vezeték nélküli lejátszására alkalmas fotókeret, a Wireless N termékcsalád legújabb kétsávos tagja, valamint a cserélhető routerborítás is bemutatásra kerül. A legtöbb most bejelentett termék hamarosan az európai, így a magyar piacon is elérhető.

D-Link médialejátszók

D-Link MediaLounge PConTV (DPG-1200) – A D-Link MediaLounge PConTV lejátszó (DPG-1200) egy olyan technológiai áttörés, mellyel az eddig csak PC-n lejátszható népszerű webes tartalmak – YouTube videók, Google Video, Veoh Networks tartalmak – a tv-készüléken is megjeleníthetők vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. A D-Link PConTV az internetes tartalmat külön lejátszó nélkül streameli a tv-készülékre. Támogatja az MPEG-4, AVI videó és DVD film formátumokat, és kompatibilis bármely PC-s médialejátszóval – pl. iTunes, Nero, Windows Media Player, RealPlayer. A készülékhez egyszerűen kezelhető távirányító tartozik, képes akár 1280x720 felbontásra és másodpercenként 30 képkocka megjelenítésére, sőt, duplikátor módban képes tükrözni a PC képernyőjét, valamint Extender módban a számítógép Asztalát kibővíteni.

D-Link MediaLounge Media Center Extender (DSM-750)
– A készülék a Microsoft Windows Media Centerének extendereként a Vista Ultimate és Premium felhasználóknak nagysebességű, vezeték nélküli streaminget biztosít HD és hagyományos videó fájlok, filmek, digitális fotók és zenék megosztására a PC elhelyezésétől függetlenül bárhol a lakásban. A legújabb MediaLounge termék a legújabb 802.11n vezeték nélküli technológiára épül, hangtalan működést, kényelmesen kezelhető távirányítót, képernyőmenüt, USB 2.0 portot valamint Ethernet 10/100 csatolót kínál.

D-Link DivX Connected HD Media Player (DSM-330) – A D-Link DSM-330 DivX Connected HD Media Player segítségével bármely PC-n tárolt vagy internetről érkező DivX videó, így a menüket és feliratokat is tartalmazó DivX HD videók játszhatók le a tv-készüléken. A készülékkel természetesen a PC-n, hálózati tárolóeszközön vagy az USB 2.0 portra csatlakoztatott pendrivon illetve külső merevlemezen tárolt fotók és zenék is lejátszhatók.

D-Link internetes fotókeret

D-Link Internet Photo Frame (DSM-210) –  A nagyfelbontású 10” LCD kijelzőre a már megszokott USB és flash kártyák mellett az otthoni vezeték nélküli hálózaton keresztül is küldhetők adatok. A beépített vezeték nélküli adapternek köszönhetően csak bele kell szórni a DSM-210 mappájába a képeket, és már indítható is a bemutató. A widget alkalmazással Interneten keresztül is programozható a keret. Hasznos kiegészítő szolgáltatás lehet a szintén Internetről érkező időjárás előrejelzés vagy éppen a népszerű naptár programok fogadása is.

D-Link otthoni hálózatok

Xtreme N Gaming Router (DGL-4500) – Bár mai napig nem akadt kihívója a D-Link Gaming Routerének (DGL-4300), jó fejlesztőhöz méltó módon kijött a cég a legújabb modellel: az új készülék ötvözi a kétsávos Wireless N technológiát, a Gigabites LAN és WAN portokat, és a minden elemében felturbózott belső elemeket (memória, processzor, QoS motor). A technológiai újítások kedvelői bizonyára örömmel fogadják majd a hálózati aktivitást kijelző OLED képernyőt, míg a mélyebbre ásó felhasználók a beállítások szokásosnál szélesebb körében lelhetik szórakozásukat.

Xtreme N Duo Kétsávos vezeték nélküli router (DIR-855)
– A vezető gyártók kínálatában hamarosan megjelennek, a D-Linknél azonban már ki is próbálható – itt Magyarországon is – a Wireless N technológia csúcsa, a kétsávos vezeték nélküli router, mellyel szinte a végtelenbe nyúlnak az otthoni hálózat lehetőségei: egyszerre akár több HD médialejátszó, játékkonzolok, számítógépek üzemeltethetők anélkül, hogy ezek bármelyikének is visszaesne a teljesítménye. Az új kétsávos 802.11n Draft N routerrel a felhasználók egyidejűleg e-mailezhetnek és böngészhetnek a 2,4GHz-es sávon, míg a letöltésekre, játékra vagy éppen videók lejátszására a kevésbé zsúfolt 5GHz-es sáv vehető igénybe. A DIR-855 az Atheros XSPAN 802.11n technológiára épül, mely gyártó a világ legszélesebb körben alkalmazott kétsávos szállítója.

Egyedi routerborítás – A D-Link és a Skinit megállapodásának köszönhetően a hálózati piacon elsőként, és egyelőre egyedüliként közel 3000 különböző borítást kínál a gyártó legnépszerűbb termékeihez: képek, divatfotók, sportklubok, tetoválási minták, szimbólumok, céglogók találhatók a Skinit palettáján. A Skinit borítói egyedi, kiváló minőségű vinyl fóliák kifejezetten a D-Link routereire méretezve. Első körben a következő termékekhez érhető el a borítás: DIR-855, DIR-655, DIR-625, DIR-615, DGL-4500, DGL-4300, DGL-4100 s DI-624 routerek.