Újdonságok a Google Earth egén

forrás Prim Online, 2008. január 10. 12:31

A Google a mai naptól elérhetővé tette a Google Earth "Sky" szolgáltatásának új verzióját, amely csillagok és bolygók milliót tárja a tudósok, diákok és az amatőr csillagászok szeme elé. A továbbfejlesztett változat számos új lehetőséget kínál, többek között friss kozmológiai híreket, történelmi térképeket és virtuális égi kirándulásokat.

A legfontosabb újdonságok:
 


Ezenkívül a Sky frissített verziója számos különlegességet tartalmaz: csillagokról, galaxisokról, bolygókról és az űrrel kapcsolatos eseményekről szóló podcastokat; égi utazást, amelynek keretében a felhasználók a kozmosz 100 "legkedveltebb" tájára kirándulhatnak; valamint egy Sky közösségi réteget, amelyben a felhasználók által megosztott tartalmak szerepelnek.

A mai naptól szintén elérhető a Sky API-ja (programozói kezelőfelülete), amelynek segítségével a fejlesztők felépíthetik saját kiegészítő alkalmazásaikat, mashupjaikat a Google Earth gazdag képtárának felhasználásával.

Ahhoz, hogy nekikezdhessen feltérképezni az égboltot a Sky-jal, töltse le és telepítse a Google Earth legfrissebb verzióját, indítás után kattintson a "Switch to Sky" opcióra a képernyő felső részén található eszköztárban, majd járja be az eget!