Európába is megérkezett az új érintőképernyős Samsung multimédiás telefon

forrás Prim Online, 2008. január 10. 18:02

A Samsung bemutatta az európai piacra frissen belépő SGH-F490-es készülékét, amely egy 16:9 széles, érintőképernyős és továbbfejlesztett felhasználói felülettel rendelkező multimédiás mobil.

A vállalat elképzelései szerint a Samsung F490 sikeres európai debütálását elősegíti az érintőképernyős technológiák iránt tapasztalható fokozott vásárlói érdeklődés. A legújabb fejlesztésű 7,6 centiméter átmérőjű (3,2 inch) 16:9-es formátumú képernyő gondoskodik a fényképek és videofelvételek panorámalátványt biztosító megtekintéséről, illetve kényelmesebb internetes szörfözést is garantál. Mindezt elősegítve a készülékben be van építve a Google kereső is. A kikeresett weboldalak megjelenítése mind függőlegesen, mind vízszintesen megoldható a képernyőn.

A Samsung F490 néhány európai országban már január végétől elérhető lesz 530 eurós áron. Az európai piacra lépés után a készülék forgalomba kerül az amerikai és ázsiai piacon is, utóbbi esetében beleértve Koreát is, illetve Magyarországon, március végén.

A készülék 11,8 milliméter vékony, lekerekített végekkel és sima felülettel rendelkezik.

A telefon „Croix” felhasználói felülete, amely egyébként elnyerte az iF Kommunikációs Design díjat 2007-ben, keresztirányú oszlop elrendezésnek köszönhetően könnyű kezelhetőséget biztosít a felhasználóknak.

A zeneszámok lejátszása közben például egyszerűen és gyorsan, az ujjunk képernyőn való húzogatásával tudjuk szabályozni a hangerőt, illetve az előre- vagy visszatekerést. Ez a megoldás nagyban megkönnyíti a használhatóságot, különösen, ha az sms beviteli módját változtatjuk vagy alapvető navigálási funkciók, fájlnézegető, valamint a feladatok futtatása menüt használjuk.

A zenehallgatástól kezdve, az 5 megapixeles kamerával rögzített képek és videók elkészítéséig, az F490 audió- és videófunkciói teljeskörűen kielégítik a felhasználói igényeket.

A Samsung F490 nagyban megkönnyíti a továbbfejlesztett multimédia-alkalmazások használatát a HSDPA hálózati kapcsolódással. A nagy fájlok letöltése, a videók megtekintése és a videotelefonálás sokkal könnyebbé válik, mint bármikor korábban, köszönhetően a 3,6Mbps adatátviteli sebességnek.

Bluetooth 2.0-val és az USB 2.0-val a felhasználók  szintén gond nélkül csatlakoztatni tudják készüléket a perifériák széles skálájához, beleértve a vezeték nélküli fejhallgatókat vagy a mobil nyomtatókat.