Három új digitális fényképezőgépet mutatott be a Kodak

Széles Csongor, 2008. január 10. 19:02

A CES 2008 rendezvényen a Kodak három új fényképezőgéppel állt a felhasználók elé.

A Kodak Easyshare V1273 3 inches érintőképernyője miatt érdemel figyelmet, amely nagymértékben leegyszerűsíti a fotózást, a visszajátszást és a képszerkesztést. A tulajdonságlistát a 12 megapixeles képérzékelő, a 3x optikai zoommal ellátott objektív teljesíti ki. Az M1033 vékony és stílusos váza egy 10 megapixeles képérzékelő, 3x zoomobjektív és egy 3 inch átmérőjű szélesvásznú LCD-t is rejteget. A Kodak szintén megújította a Z sorozatát is, a Z1085 IS 10 megapixeles képérzékelőt és 5x optikai zoomot kínál, ugyanakkor az optimalizált téma módok mellett a kézi beállításra is átválthat a kísérletezni vágyó fotós. A könnyű használhatóság égisze alatt megtervezett fényképezőgépet az optikai képstabilizátor egészíti ki.

Mindhárom fényképezőgép HD videót képes rögzíteni, a külön megrendelhető HDTV dokkoló egységnek köszönhetően pedig könnyedén összekapcsolhatjuk az otthonunkban található HDTV képernyőhöz, vagy a számítógéphez. Mindhárom fényképezőgép SD/SDHC memóriakártyára menti a felvételeket.

A most bemutatott modellek 2008 első félévében kerülnek a boltokba. A V sorozat irányára várhatólag 199,95-278,95 dollár körül mozog majd, a Z sorozatba tartozó fényképezőgépek 199,95-299,95 dolláros, az M szériás kompaktok pedig 129,95-199,95 dolláros árcédulával kerülnek majd forgalomba.

Az amerikai gyártó bemutatott egy mindenes nyomtatót is. A Kodak ESP 3 All-in-One nyomtató kiváló minőségben varázsolja papírra fényképeinket vagy bármilyen más dokumentumot is. A kecses tervezésnek és a kiváló minőség mellett a Fatial Retouch retusáló szoftvernek köszönhetően a kijavíthatjuk a fotónkon megörökített személy esetleges bőrhibáját, valamint kihangsúlyozhatjuk az arc jellegzetes vonásait - mindezt mindössze egy kattintással. Emellett a gyártó állítása szerint az elegáns nyomtató 50%-kal gazdaságosabb a kereskedelemben kapható versenytársakhoz képest.

A Kodak ESP 2 AiO nyomtató kereskedelmi ára 129,95 dollár lesz a tengeren túl.