Videómegosztó portál értelmiségieknek

Genda Csongor Zoltán, 2008. január 10. 20:42

A héten útjára indult egy kifejezetten az értelmiségi réteget megszólítani kívánó online videómegosztó platform, a Bigthink.com.

Az új platform létrehozását anyagilag támogatta többek között az egyik PayPal-alapító és Larry Summers volt amerikai pénzügyminiszter is. Az üzemeltetők célja, hogy a műveltebb társadalmi réteghez tartozó internetezőket az oldalra csábítsák, amely a maga kategóriájában egyedülálló, amolyan kultúr YouTube-nak lehet azt tekinteni. Jelenleg olyan százórányi mozgóképanyag közül válogathatnak a site-ra látogatók. A honlapon nem kaphatnak helyet a bulvár jellegű tartalmak, a felhasználók leginkább neves publicistákkal, politikusokkal, zenészekkel és más közéleti személyiségekkel készített interjúkat hívhatnak le a videóarchívumból.

Hogy milyen sikere lesz a Bigthink.com-nak azt nem lehet tudni, mindenesetre az biztos, hogy az idei esztendőben is jóval többen lesznek kiváncsiak a Paris Hilton botlásait bemutató videókra, mintsem a társadalmi problémákat tárgyaló interjúkra.