A Symantec Enrique T. Salemet nevezte ki operatív igazgatónak

forrás Prim Online, 2008. január 11. 13:49

A Symantec Enrique T. Salemet nevezte ki operatív igazgatójának. Salem, aki több mint húszéves tapasztalattal rendelkezik az értékesítés, a termékszállítás és üzemeltetés területén, a vállalat megbízható, következetes működtetésével lett megbízva. Felelős lesz a termékfejlesztésért, kereskedelemért, a szolgáltatásokért, a marketingért és az információtechnológiai aktivitásért, jelentéseit pedig John W. Thompsonnak, a Symantec vezérigazgatójának teszi majd.

Salem az utóbbi időben a Worldwide Sales and Marketing csapat, egy mintegy 4000 szakemberből álló csoport vezetőjeként dolgozott. Ezt megelőzően a felhasználói üzletág elnökeként, illetve a Symantec Security Products and Solutions alelnökeként tevékenykedett. Mielőtt csatlakozott volna a vállalathoz, a Symantec által 2004-ben felvásárolt piacvezető anti-spam szoftvermegoldásokat gyártó cég, a Brightmail elnöke és vezérigazgatója volt.

A Symantec továbbá bejelentette, hogy Gregory W. Hughest, aki eddig a Symantec globális szolgáltatásainak csoportvezetője volt, kinevezte stratégiai igazgatójának. Hughes felelős lesz a vállalati fejlesztésekért és stratégiáért. Mindezek mellett olyan új üzleti területekre kell fókuszálnia, mint a Symantec Protection Network, vagy a vállalat SaaS platformja (szoftver-mint-szolgáltatás) és számos más hasonló belső fejlesztés. A fejlesztési vonalért felelős vezetőként Hughes rendelkezik a megfelelő stratégia kialakításához szükséges háttérrel a több mint tízéves, McKinsey & Companynél szerzett tapasztalatával, ahol megalapította és vezette a North American Software Industryt. Hughes közvetlen felettese szintén John W. Thompson lesz.

Az üzleti részleg vezetői Enrique Salemnek jelentenek majd. Thomas W. Kendra továbbra is a Security and Compliance Csoport vezetője marad. Gregory S. Butterfield folytatja összekötő szerepét a Storage Management Csoport élén, valamint az Altiris Business Unit vezetőjeként. Janice D. Chaffin továbbra is a Consumer Business részleg vezetője marad.

A vállalat célja megszilárdítani kereskedelmi szolgáltatásait az informatikai szervezetében azzal, hogy J. David Thompsont nevezték ki az Information Technologyand Services Csoportjának élére. Ezzel a változással a Symantec nagyobb rálátást kap mind a külső és belső felhasználásra szánt IT szolgáltatásokhoz kapcsolódó beruházásaira. Thompson ezt megelőzően az Oracle- nél dolgozott. A PeopleSoft- nál hasonló pozíciót töltött be, mielőtt a céget felvásárolta az Oracle. Beszámolóit Salemnek küldi majd.