Vérnyomást mérő számítógépes egér

Genda Csongor Zoltán, 2008. január 13. 19:02

A CES technológiai kiállításon számtalan más innovatív termék mellett  bemutatkozott egy olyan számítógépes egér is, amely alkalmas a  vérnyomás mérésére.

Az Ocean Medical Center egészségügyi eszközöket forgalmazó cég a Las Vegas-i rendezvényen előrukkolt egy olyan PC-re csatlakoztatható egérrel, amely nem csupán a vérnyomást, hanem a pulzust is méri. A gyártó képviselőinek állítása szerint az általuk bemutatott mutatóeszköz által adott értékekben sokkal inkább meg lehet bízni, mint a kórházi kivizsgálások eredményeiben, hiszen az emberek egy egészségügyi intézményben izgatottak, ez pedig befolyásolhatja azok pillanatnyi állapotát (ez persze nyilván csak akkor igaz, ha feltételezzük, hogy az interneztezés vagy a PC-s játék nyugodt tevékenységek:-) - a szerk.).

A felhasználóknak csupán fel kell pattintaniuk az egér felső részét, kivenniük a készülék belsejéből a gyűrűformájú mérőműszert, ezután rá kell helyezniük azt az ujjukra, s megnyomván a Scan now gombot máris megkapják az eredményeket.

A gyártó képviselői a forgalombahozatallal kapcsolatos információkat nem közöltek, és azt sem árulták el, hogy mennyiért lesz majd megvásárolható a vérnyomásmérő mouse.