Adatvédelmi megoldás végponti titkosítással

Kovács Attila, 2008. január 22. 18:35

Mai tájékoztatása szerint a McAfee bemutatta a McAfee Total Protection for Data nevű megoldását, amely átfogó védelmet, teljes átláthatóságot és a bizalmas adatok ellenőrzését kínálja. A skálázhatóság és központosított kezelés mellett az új megoldás végponti titkosítást, eszközellenőrzést és adatvesztés elleni védelmet is tartalmaz.

A Policy Orchestrator megoldással való integrálása révén a Total Protection for Data teljesen integrált végponttól-végpontig terjedő védelmet kínál. A gyártó szerint a felhasználók könnyű telepítési, kezelési és jelentéskészítési funkciókkal bővíthetik meglévő programjukat és kezelőfelületüket. A megoldás testre szabható az ügyfél aktuális igényeinek megfelelően, valamint skálázható a jövőbeni igények kielégítése érdekében. A biztonsági irányelvek központosított kezelése és betartatása az adatbiztonság ellenőrzését a biztonsági szakemberek kezébe helyezi. A McAfee állítja: adattitkosítása megakadályozza a vállalat bizalmas információinak nyilvánosságra kerülését, védelmet nyújt a pénzügyi veszteségekkel, a márkát ért károkkal szemben, és biztosítja a megfelelőséget. Ezen felül részletes ellenőrzési és eseményrögzítési, valamint biztonságpolitikai és jelentéskészítési funkciók segítik a vállalatot, hogy megfeleljen a legszigorúbb szabályozásnak is.

A McAfee Total Protection for Data fő jellemzői:
 


A McAfee Total Protection for Data megalkotását a vállalatokra vonatkozó szabályozások növekvő száma tette szükségessé, amelyek előírják számukra az ügyféladatok bizalmas kezelését. A McAfee új terméke az ügyfél által használt valamennyi kommunikációs csatorna teljes körű ellenőrzését és védelmét ellátja, beleértve a vállalati levelezőrendszert, a személyes e-mail fiókokat, az azonnali üzenetküldést, a fájlküldést, a P2P fájlmegosztást, a webes levelezést és egyéb alkalmazásokat. A végponti titkosítás következtében a vállalat még elveszett vagy ellopott Totallal védett számítógépek esetében is védelmet élvez.

További információ