Flashmemóriás HD kamerák a Canontól

forrás Prim Online, 2008. január 23. 12:20

A Canon két új, flashmemóriát használó modellel bővítette nagyfelbontású (HD) kamera választékát. A HF10 belső memóriába és memóriakártyára, a HF100 közvetlenül memóriakártyára rögzíti a videókat és fényképeket.

A flashmemória számos előnyhöz juttatja a HF kamerákat a normál adathordozókkal szemben: hosszú felvételi időt biztosít a merevlemezes tárolókhoz (HDD) hasonlóan, ugyanakkor a kamera jóval kisebb lehet, mint a DVD kamerák, és a HDV formátumnak köszönhetően sokkal jobb minőségű felvételek rögzíthetők. A népszerű Canon HD kamerarendszert használó HF10 és HF100 az első modellek, amelyek képesek a teljes méretű 1920x1080 HD videoformátumban rögzíteni.

A flashmemória energiatakarékosabb és robosztusabb, mint más adathordozók, valamint helyigénye is jóval kisebb, ezért a két új kamera jelentősen kisebb méretű és tömegű elődeiknél.

Mindkét modell közvetlenül rögzít standard SD és SDHC memóriakártyára, de a kettős flash memóriarendszernek köszönhetően a HF10 további 16 GB belső memóriával rendelkezik. A beépített memóriával és egy 16 GB-os SDHC kártyával akár 14 órányi anyag is rögzíthető a zsebben elférő kamerával.

Az új Canon HF10 és HF100 főbb jellemzői: