Bill Gates szerint Magyarországon kiemelkedően gyors volt a fejlődés az informatikai oktatás terén

MTI Sajtóadatbank, 2008. január 24. 09:18

Bill Gates szerint Magyarországon kiemelkedően gyors volt fejlődés az informatikai oktatás területén az elmúlt években. A Microsoft elnöke mindezt szerdán Berlinben azon a nemzetközi tanácskozáson emelte ki, amelyet a cég szervez immár hagyományosan minden évben egy európai helyszínen.

Bill Gates ezzel összefüggésben arra utalt, hogy a magyar diákok egyre nagyobb része rendelkezik informatikai alapkészségekkel. Magyarország ezen a téren az egyik leggyorsabb emelkedést mondhatja magáénak - jelentette ki a Microsoft elnöke.

Az MTI értesülése szerint Bill Gates emlékeztetett: 2005-ben a Microsoft a magyar informatikai hatóságokkal együttműködve fejlesztett ki egy oktatási segédtankönyvet "101 tipp" címmel, amely azt a célt szolgálta, hogy segítse az informatikai eszközök alkalmazását az oktatás területén. A könyvet a Microsoft Magyarország finanszírozta, illetve fejlesztette ki a magyar tárca mellett több iskola közreműködésével. A 2005-ben megjelent könyv olyan sikeres volt, hogy azt lefordították angolra is, s azóta azt a Microsoft mintaként ajánlja mindazokban az országokban, ahol jelen van.