Április 29-én jön a GTA IV PC- és videójáték

Milkovits Gábor, 2008. január 24. 21:05

A Take-Two Interactive tulajdonába tartozó Rockstar Games bejelentette, hogy április 25-én hozza forgalomba Grand Theft Auto IV játékprogramjának számítógépes és konzolos verzióit.

A Rockstar képviselője a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy a rajongók által várva várt GTA IV gyakorlatilag készen van. Az új játék állítólag gyökeresen megújult, így szinte minden elképzelhető területen továbblépést jelent elődeihez képest. A fejlesztőknek mindenesetre volt elég idejük arra, hogy alapos munkát végezzenek, mivel az eredeti menetrend szerint a GTA IV-nek még tavaly októberben piacra kellett volna kerülnie. A késés tavaly augusztusi bejelentésekor egyébként éppen a fentiekkel, vagyis egyes fejlesztési feladatok vártnál időigényesebb voltával indokolták a halasztást.

Mivel a GTA a Take-Two legfontosabb termékének számít, így a késedelmes bevezetés igencsak érzékenyen érintette a céget, amely igen komoly bevételektől esett el, különösen, hogy a játék nem volt elérhető a karácsony előtti ünnepi bevásárló szezonban. A rajongók lelkesedése azonban egyelőre töretlennek tűnik, így az új GTA-epizód valószínűleg kihúzza a kátyúból a játékfejlesztő céget, hacsak nem lesz újabb késés.