A dokumentumautomatizációs piac meghódítására készül a HP

forrás Prim Online, 2008. január 28. 18:26

A HP megállapodást írt alá a személyre szabott dokumentumok és más kommunikációs anyagok készítését és továbbítását racionalizáló nagyvállalati szoftvereiről ismert Exstream Software LLC magáncég felvásárlásáról.

Az Exstream az American Capital Strategies Ltd. (Nasdaq: ACAS) portfóliójához tartozik.A tranzakció pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

A HP dokumentumkezelési tapasztalataira, vezető nyomtatópiaci pozíciójára és az Exstream technológiájára támaszkodva az ügyfelek nyomtatásban és a világhálón is tökéletesen személyre szabottan tervezhetik meg, kezelhetik és publikálhatják strukturált és strukturálatlan tartalmaikat.

Az akvizíció lezárását követően az Exstream Software a HP Képalkotási és Nyomtatási Divízióján (IPG) belül működő Webszolgáltatások és Szoftverek üzletág részeként működik tovább.

„Minden üzleti szervezetnek – legyen az bank, egészségügyi szolgáltató vagy éppen közmű – releváns és személyre szabott módon kell tájékoztatnia ügyfeleit a rendelkezésére álló kommunikációs csatornákon keresztül” – jelentette ki David Murphy, a HP Webszolgáltatások és Szoftverek üzletágának alelnöke. „Arra számítunk, hogy az Extstream felvásárlásával a HP szélesebb ügyfélkört vehet célba és vezető pozícióra tesz szert a dokumentum-automatizáció gyorsan fejlődő piacán.”

A szokásos feltételekhez kötött tranzakció lezárására várhatóan a HP 2008. pénzügyi évének második negyedévében kerül sor.