Otthoni óriás monitor

Kiss Ádám Zoltán, 2008. január 28. 20:08

A Belinea piacra dobott egy hatalmas, 26 inches átmérőjű monitort kifejezetten az otthoni felhasználók pénztárcájához szabva. A televízióméretű eszköz valóban használható HD tévéként is, mivel az új nagy felbontású szabványokhoz szükséges HDMI bemenettel is ellátták.

Az otthoni használatra tervezett o.display család tagja az o.display 3.1_26" Wide LCD monitor. A paraméterei tökéletesen megfelelnek a mai és közeljövőbeli kihívásoknak. Paraméterei is modernnek mondhatók, hiszen nem sokan akadnak, akik szemre különbséget tudnak tenni egy 2500:1 és egy 3000:1-es kontrasztarány között. Egy ekkora darabnál általában sokkal lényegesebb a látószög, és ebben nagyon is jól áll a Belinea, hiszen a 170 fokos betekintési szögnél ma senki se tud jobbat, főleg nem az otthoni árkategóriában.

Ami nagyon fontos, HDMI bemenettel is rendelkezik az eszköz, tudja kezelni a HDCP digitális vízjellel ellátott anyagokat, így tökéletesen alkalmas HDDVD vagy Blu-Ray lejátszókkal, HTPC-kel való összekötésre. Hangszórót is építettek bele, ami tévézéshez tökéletesen megfelel, így elég egyetlen HDMI kábel, hogy Set-Top-Boxra, vagy a várhatóan már idén elterjedő földi digitális beltérire lehessen kötni.

Monitornak óriási, tévének egy kisebb szobába tökéletesen elégséges. A külső kivitel igényes, így a Belinea o.display 3.1_26" népszerű és elérhető használati tárggyá válhat.