Nagy teljesítményű asztali lapolvasók kis munkacsoportoknak

forrás Prim Online, 2008. január 29. 13:22

A Canon bejelentette az imageFORMULA DR-2010C és imageFORMULA DR-2510C készülékeket. Az új modelleket olyan, üzleti szempontból érzékeny dokumentumok beolvasására tervezték, amelyekkel nem a központi készülékeken kívánnak dolgozni. Az új készülékek a kis irodai munkacsoportban történő nagy példányszámú - napi 1500 oldal mennyiségű - lapolvasáshoz ajánlottak, és tökéletesen megfelelnek az éppen felmerülő beolvasási feladatok ellátására is, mint például az e-mail üzenetbe és számítógépre történő beolvasás.

A finom vonalvezetésű készülékek az új formatervezés eredményeként 2,4 kilogrammos súlyukkal kategóriájuk egyik legkisebb asztali dokumentumszkennerei. Az energiatakarékos imageFORMULA DR-2010C és imageFORMULA DR-2510C készülékek a hatékony energiagazdálkodás érdekében a gazdaszámítógéppel együtt kapcsolnak ki és be, ezzel elkerülhető, hogy szükségtelenül bekapcsolva maradjanak.

Míg az imageFORMULA DR-2510C percenként 25 lapot, illetve kétoldalas módban 50 oldalt olvas be, az imageFORMULA DR-2010C 20 lap, illetve kétoldalas módban 40 oldal beolvasására képes percenként. Az új eszközök továbbfejlesztett CIS érzékelővel működnek, ennek köszönhetően a fekete-fehér, a szürkeskálás, valamint színes oldalak beolvasása ugyanolyan gyorsan készül el. A berendezések olyan funkciókkal rendelkeznek, melyek segítségével a felhasználók meghatározott beolvasási szabályokat programozhatnak adott, gyakran ismételt feladatokhoz, mint például a beérkező számlák digitalizálása. Az új JOB (feladat) gombokkal a digitalizálási eljárások gyorsabban és nagyobb hatékonysággal végezhetők el, hiszen a felhasználó egyetlen gombnyomással közvetlenül a kívánt helyre olvashat be igényei szerint meghatározott formátumban, színben és felbontásban.

Az új eszközök fejlett dokumentumkezelésének és a döntött papírútnak köszönhetően igen sokféle dokumentumméret és vastagság dolgozható fel biztonságosan. Így például névjegykártyák, mélynyomott kártyák és - fólió üzemmódban - A3-as méretű dokumentumok is. Az imageFORMULA DR-2510C modell adagolásának megbízhatóságát tovább növeli az ultrahangos kettős adagolás érzékelés, amivel megszűnik az összetapadt lapok együttes behúzásából eredő adatvesztés kockázata. Az új készülékek csúcskategóriás képfeldolgozási funkciókat kínálnak. Ilyenek többek között az automatikus színességfelismerés, a szövegirány-felismerés, a fejlett szövegkiemelés (I&II), az üres oldal kihagyása, a moaré hatás csökkentése is, melyekkel garantált a képminőség és kiemelkedő a termelékenység.

Az imageFORMULA DR-2010C és imageFORMULA DR-2510C beolvasókat a Canon Capture Perfect 3.0 alkalmazással és átfogó szoftvercsomaggal együtt kínálja a vállalat. A csomagban olyan hasznos irodai alkalmazásokhoz jut a felhasználó, melyek segítségével PDF formátumú anyagok készíthetők (Adobe Acrobat 8.0 Standard Edition), elvégezhető a dokumentumarchiválás (Omnipage SE), vagy a névjegykártya-archiválás (Presto!Bizcard Reader), és biztosított az optikai karakterfelismerés (ScanSoft Paperport SE) is.

Az imageFORMULA DR-2010C és DR-2510C készülékek az első olyan új modellek, amelyek már a Canon közelmúltban bevezetett imageFORMULA márkanevét viselik. Magyarországon 2008. februártól érhető el a két
új imageFORMULA márkanevet viselő készülék.