Az LG Electronics jelentős sikerrel zárta 2007-et

forrás Prim Online, 2008. február 1. 12:13

Az LG Electronics nettó európai árbevétele 2007-ben 7.446 millió USD volt, amely 20%-os növekedést jelent a 2006-os eredményhez képest. A növekedés az LG Electronics minden divízióját érintette, így a mobiltelefonokét, a digitális kijelzőkét, a háztartás-elektronikai készülékekét, és a digitális média termékekét is. A mobilkommunikációs divízió büszkélkedhet a legjobb teljesítménnyel az összes közül.

2008-ban a cég szakértői kétszámjegyű növekedésre számítanak Európában a csökkenő kereslet ellenére is, mivel azt remélik, hogy a középpontba állított prémium kategóriás termékek és készülékek továbbra is népszerűek maradnak célcsoportjuk körében.

Összpontosítás Európára

Az LG Electronics-nál számolnak egy az Egyesült Államokban bekövetkező esetleges gazdasági instabilitás kockázatával, de hisznek abban, hogy a tartós európai sikerek képesek biztosítani az eladások tervezett növekedését. Európa továbbra is az LG Electronics egyik kulcsfontosságú piaca marad a cég céljának elérésében, hogy 2010-re egyike legyen a világ három első számú márkájának.

2008-ban a TV-k és a fehéráruk kerülnek középpontba

Stratégiája alapján az LG Electronics a TV és fehéráru termékeinek piaci részesedését kívánja növelni, kiaknázva vezető mobilkommunikációs üzletágának sikereit és ismertségét. Számos high profile reklámkampányt tervez a cég, hogy előlendítse a TV keresletet globálisan. A mobilkommunikációs szegmens továbbra is kulcsfontosságú szerepet játszik majd az LG növekedésében.