Új, karcsúbb PS3 ősztől?

Milkovits Gábor, 2008. február 2. 09:28

A T3 online hírújság értesülése szerint a Sony idén ősszel egy megújult, a mostaninál karcsúbb kivitelű PlayStation 3 játékkonzolt tervez piacra dobni.

A T3 állítólag megbízható bennfentes forrásból szerezte az értesülést, de azért nyilvánvalóan nem kell sok fantázia ahhoz, hogy magunktól is hasonló következtetésre jussunk. Hiszen az eredeti PlayStation is idővel átalakult a jóval könnyedebb PSOne konzollá, a PS2 pedig szintén új, kisebb házba csomagolt hardvert kapott pár éve. Ehhez jön még a Sony-nak az a törekvése, hogy mindenképpen lefaragjon a játékkonzol hardverének aggasztóan magas költségeiből, ami nyilvánvalóan szintén miniatürizálással is együtt jár.

A T3 szerint a PS3 nemcsak külsőben, hanem belülről is megújul majd, mégpedig elsősorban azáltal, hogy a jelenlegi 80 GB-os csúcsmodellt megfejelve egy akár kétszer ekkora kapacitású merevlemezt fog tartalmazni. A Sony semmilyen módon nem kommentálta a hírt, a magazin viszont így is vette a bátorságot ahhoz, hogy néhány teljesen saját készítésű látványtervvel álljon elő az állítólagos új PS3-ról.