"A száz legjobb munkahely 2008-ban" - hatodik a Cisco

forrás Prim Online, 2008. február 4. 17:08

A munka és a szabadidő egyensúlya, a versenyképes jövedelmek és jutalmak, a kommunikációban bevezetett újítások mind-mind hozzájárultak a Cisco előkelő helyezéséhez az amerikai Fortune magazin közelmúltban közzétett „A száz legjobb munkahely 2008-ban” rangsorában.

Az amerikai vállalatok összesített sorrendjében a Cisco a hatodik helyen áll, a kizárólag a nagyvállalatokat rangsoroló listán pedig a negyedik helyre lépett elő, és emellett megtalálható az „All-Star” listán is. Utóbbin azok a vállalatok szerepelnek, amelyek az első, 1998-as rangsorolás óta minden évben helyet kaptak a száz legjobb munkahely listáján. A Cisco az első helyen áll a távmunka-lehetőségek terén, és szintén az élre került a jövedelem, a jutalmak és a „legalacsonyabb munkahelyi elvándorlás” kategóriákban is. A rangsor összeállításában a Fortune magazinnal együttműködő Great Place To Work Institute szerint a „kiválasztott száz vállalat irányt mutat az üzleti világ többi szereplője számára”.

Az értékelési folyamat során az adott vállalat munkavállalóinak véleménye teszi ki a helyezés pontszámának kétharmadát. Négyszáz alkalmazottat választottak ki véletlenszerűen a felmérésben való részvételre.

Az idei felmérés számos témát ölelt fel: szerepelt benne a környezettudatos tevékenység, a vállalat társadalmi felelősségvállalása, az innovatív technológia (többek között a TelePresence virtuális tárgyaló), az új médiumok használata (blogok, videoblogok), a munkatársi juttatások köre és a vállalat HR-gyakorlata. Értékelésében a Fortune magazin kiemelte, hogy „a vállalat munkatársai elismerően nyilatkoztak John Chambers vezérigazgató új, On My Mind című blogjáról, ahol az alkalmazottak ötleteit, felvetéseit várja”.

A Fortune számos tényezőt vizsgál a rangsor felállítása során, többek között kiértékeli valamennyi cég vállalati elveit és kultúráját. A cégeket öt területen pontozzák: hitelesség, tisztelet, tisztesség, büszkeség és összetartás. A lista két atyja Robert Levering és Milton Moskowitz, akik 446 vállalat közel százezer alkalmazottját kérdezték meg a lista felállításához.

A résztvevő vállalatoknak a következő követelményeknek kellett megfelelniük:


A teljes rangsor elérhető a www.fortune.com címen, illetve a Great Place to Work Institute honlapján.