Folyamatosan rögzítene az amulettkamera

Genda Csongor Zoltán, 2008. február 4. 20:02

A NEC olyan koncepciótermékeket mutatott be, amelyek a jövőben gazdagíthatnák az emberek életét. Ezek között szerepel egy amulettre hasonlító kamera is, amely hosszú időn keresztül volna működtethető.

A NEC technológiai konszern előrukkolt néhány igazán különleges termék ötletével, ezek közül a legérdekesebb a Dew Life Recording Interface, amely pontosan úgy néz ki, mint egy nyakláncra akasztható amulett, ám ez valójában egy kamera. A fejlesztők elképzelései szerint megfelelő nagyságú tárolókapacitás esetén az eszköz akár hónapokon, sőt éveken keresztül rögzítené az eseményeket, s így ennek használata esetén már szükségtelenné válna a hagyományos naplók (legyen az papír alapú vagy online) írása. A koncepciótanulmányban az olvasható, hogy a kamerát mozdulatokkal lehetne irányítani, tehát elég volna például egy legyintés a felvétel megállításához vagy egy fotó készítéséhez.

A futurisztikus Dew Life Recording Interface egyelőre még csak a tervezőasztalon létezik, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy megalkotására mikor kerül sor.